Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-03

”Vi har fortfarande ödet i egna händer”

Två snabba mål i den tredje perioden förstörde Henrik Lundqvists kväll.

Och kanske även New York Rangers slutspelsdrömmar.

– Men vi har fortfarande ödet i egna händer, sa Rangers Brandon Dubinsky efter att Carolina vunnit nattens streckmatch med 4–2 (1–1, 1–1, 2–0).

Henrik Lundqvist i Rangers-kassen stoppar ett försök från Hurricanes Tuomo Ruutu.

Inför matchen var sjuan Rangers en poäng efter formstarka sexan Hurricanes och samtidigt hade de båda Montreal och Florida flåsandes efter sig.

Då förstår ni hur viktig nattens match var.

I inledningen var Henrik Lundqvist och kompani hetast. Rangers vann skotten i den första perioden med 13–3, mycket tack vare att Carolina drog på sig fyra utvisningar.

– När du får fyra power play i första perioden hoppas du få med dig minst ett eller två mål. Vi gjorde inte det i kväll och det kan ha kostat oss matchen, sa backen Paul Mara till AP.

Förmodligen en korrekt analys av Mara.

Visserligen gjorde Rangers ett mål i perioden, men det kom i spel fem mot fem och innebar kvittering till 1–1.

28 sekunder räckte

I den andra perioden dominerade bortalaget på nytt. Skotten denna gång 18–11, men även den perioden slutade 1–1.

Efter andra vilan tog Carolina, som inför matchen hade nio raka hemmasegrar, över kommandot.

Och på 28 sekunder avgjordes allt:

3–2 efter 12.25. Efter ett härligt klapp-klapp-spel med fyra hemmaspelare inblandade styrde Chad LaRose till slut in Jussi Jokinens passning förbi Henrik Lundqvist.

4–2 efter 12.53. Rod Brind’Amour sköt ett dragskott som ändrade riktning och ställde en chanslös ”Henke”.

– Matchen kunde ha slutat till bådas fördel, men på 30 sekunder var det över. Tredje målet var snyggt från deras sida. Det fjärde var ett turligt mål. De kastade bara in pucken mot nät och jag tror den träffade en av våra killar och gick in, sa Henrik Lundqvist som noterades för 19 räddningar i matchen.

Förlusten innebär att Rangers tappade en placering i tabellen då Montreal samtidigt vann mot NY Islanders. Rangers, med fyra matcher kvar att spela, är nu åtta i Eastern Conference bara två poäng efter jagande Florida som har fem matcher kvar.

Det som också talar emot att Lundqvist, Markus Näslund och Fredrik Sjöström når slutspel är det återstående programmet. Rangers har kvar att möta Boston (b), Montreal (h), Philadelphia (h) och Philadelphia (b).

–Vi får inte låta denna match påverka nästa på ett negativt sätt. Poäng är livsviktiga nu. Vi har fortfarande ödet i egna händer och vi måste se till att ta hand om det, sa centern Brandon Dubinsky till AP.