Hedmans fula armbågstackling gav matchstraff

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-20

Holmqvist föll ihop med ett brutet näsben

Busen Anton Hedman har gjort det igen.

Bara några minuter in på mötet mellan Djurgården och Modo knäckte han Andreas Holmqvists näsben med en ful armbågstackling.

Holmqvist föll ihop och blodet rann från ansiktet.

– Det här måste bestraffas stenhårt, säger Leif Boork.

Vid ställningen 0-0 och 2.40 in i matchen mellan Djurgården och Modo hamnade Anton Hedman i fokus igen.

Forwarden satte in en stenhård armbågstackling i ansiktet på Djurgårdens Andreas Holmqvist. Holmqvist föll till marken blödande, men kunde efter en stund, med viss möda, resa sig och lämna isen med ett brutet näsben.

– Näsbenet är av på Andreas Holmqvist, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt, som inte vill kommentera Hedmans tackling.

– Vi har en överenskommelse inom Hockeyligan att vi inte ska kommentera den här typen av händelser.

För 24-årige Anton Hedman blev det ett välförtjänt matchstraff.

– Han är återfallsförbrytare och det här måste bestraffas stenhårt. Såna här tjuvsmällar tycker jag inte om, säger Leif Boork i Canal Plus.

Hedman har flera gånger hamnat i blåsväder. Han bröt Färjestads Rickard Wallins nyckelben, i en sekvens då många menade att det var onödigt att gå så hårt in.

Han har också gett Frölundas Christoph Schubert en hjärnskakning.

Djurgården tog revansch för Holmqvist

Modo drog på sig totalt 29 utvisningsminuter i första perioden utan att Djurgården lyckades göra mål.

I andra ryckte Modo upp sig och efter 9 minuter tog de ledningen genom Morten Madsen.

Men Marcus Nilsson, som kom direkt från sjuksängen, kunde kvittera efter bara 39 sekunder i tredje perioden.

Måltjuven Mathias Tjärnqvist fullbordade vändningen i power play och punkterade sedan matchen med sitt andra mål för kvällen.

3-1 till Djurgården och Holmqvists knäckta näsa var revanscherad.