Mattias Beck

Södertälje är fortsatt obesegrade i hockeyallsvenskan.

Men mot Björklöven var laget illa ute.

Mattias Beck avgjorde för SSK i sudden death, 2-1.

Hemmalaget Södertälje stod knappast för någon av säsongens bättre insatser i Axa Sports Center men lyckades ändå vinna mot bottenlaget Björklöven.

Gästerna tog ledningen i andra perioden genom Jon Palmebjörk men lyckades inte hålla hela vägen, även om det såg lovande ut ett tag. Tidigt i tredje perioden kom kvitteringen när Jacob Dahlström sköt från dålig vinkel och den kassen gav SSK mer energi.

Matchen fick dock avgöras på övertid och där blev forwarden Mattias Beck stor matchhjälte när han vispade in en puck framför Kevin Lindskoug i Björklövens mål.

Avgjorde mot Hästen också

Oklart om det var en passning eller skott – men mål blev det, med 1.01 kvar av sudden death. Det var andra gången på kort tid som den förre Mora och AIK-spelaren agerade poängvinnare för SSK.

SSK är därmed fortsatt obesegrade i hockeyallsvenskan och har skrapat ihop 11 poäng på fem spelomgångar. SHL-nyförvärvet Pär Edblom fanns inte med på isen, forwarden väntas istället göra debut på onsdag borta mot Asplöven.

Björklöven ligger näst sist i tabellen med fyra poäng.

I Västerås vann hemmalaget med 3-0 mot Oskarshamn. Jeremy Williams steppade upp för VIK och gjorde två mål i första perioden. Skyttekungen spelade även fram till Dustin Johners 3-0-mål i mittenperioden. Oskarshamn har forsatt problem på bortaplan och måndagens förlust var lagets tredje raka nederlag på bortais.

Mora tog säsongens fjärde seger när laget gästade Karlskoga. Robin Johansson i bortalaget blev matchvinnare när han klippte in 4-3 på volley i mitten av den tredje perioden bakom Patrick Galbraith.