Daniel Alfredsson fixade en bonuspoäng för sitt Ottawa i natt.

”Alfie” satte en straff när Senators vann prestigemötet mot Toronto med 2-1.

– Jag försökte bara sätta de högt på plockhandsidan, sa han.

Daniel Alfredsson. FOTO: PONTUS HÖÖK

Det var framför allt målvakterna som stod i fokus inför 19 703 åskådare i Scotiabank Place.

Både Alex Auld i Ottawa och Vesa Toskala i Toronto storspelade. Toskala valdes till matchens bäste spelare efter sina 34 räddningar tätt följd av Auld som räddade 25 skott.

Båda målen kom under de fem första minuterna av matchen och sedan höll de två målvakterna alltså tätt fram till straffläggningen.

Där överlistade först Jason Spezza och senare Daniel Alfredsson den finländske Toronto-målvakten. Båda valde att undvika dragningar utan sköt istället snabbt och högt.

– Jag brukar ta det som det kommer, men i dag bestämde jag mig att försöka sätta den högt på plockhandsidan, sa Daniel Alfredsson.

Torontos back Anton Strålman fick en undanskymd roll och spelade bara i drygt nio minuter av matchen.

Svenskgänget i Vancouver förlorade nattens andra Kanadamöte. Hemma i GM Place föll Canucks med 4-3 mot Calgary Flames.

Daniel Sedin gjorde ett mål (2-1-pucken i första perioden) assisterad av brorsan Henrik. Alexander Edler hade en assist till Darcy Hordichuks 1-0.

Matchvinnare blev Flames Curtis Glencross som med säsongens femte mål gjorde 4-3 med drygt sex minuter kvar av matchen.

Men matchens lirare var utan tvekan centern Michael Cammalleri som gjorde övriga tre Calgary-mål.