Cam Abbott jublar.

Först hände ingenting.

Sen hände tvillingarna Abbott.

Tre mål på 54 sekunder.

Mötet mellan Rögle och Frölunda var rafflande redan från början. Men ett högt tempo garanterar inga mål och efter den första perioden var ställningen fortfarande 0-0.

Det var då tvillingarna Cam och Chris Abbott, 25, bestämde sig för att ta tag i saken. I den 35:e minuten kom Cam Abbot fri och han tvekade inte en sekund. 1-0 och efter det hann publiken knappt hämta andan innan 2-0 kom, bara sekunderna efter. Samma tvilling, och vem passade? Chris Abbot förstås.

Som blev så nöjd med samspelet med brorsan att han bestämde sig för att göra mål han också. Och varför vänta. Inom 54 sekunder hade Rögle fixat 3-0 och Frölunda såg sänkta ut.

"Starka hemma"

Efter det släppte hemmalaget aldrig taget och hade Frölunda hoppats på en temposänkning i den tredje perioden så hade de hoppats förgäves. Peter Lorentzen behövde bara fem minuter på sig att lura Honken i Frölundas mål.

– Det här känns hur bra som helst. Vi spelar för varandra och vi är starka hemma. Nu ska vi ta med oss det här, säger Lorentzen till PPV.

Jo, för Frlunda orkade inte tillbaka. Efter Lorentzens mål tappade bortalaget all fart och bjöd Martin Strbak på 5-0 i Rögles powerplay.

–I dag är det bara att konstatera att de har mer stud i benen än vi. Det hade inte spelat någon roll vad vi fjort i dag. Vi måste samla energi, hitta energi, till nästa match, konstaterade Ulf Dahlén till PPV.