Vancouver knäckte Atlanta: ”Känns bara fint”

Daniel Sedin sätter ett av sina tre mål bakom Atlantas målvakt Ondrej Pavelec.

Två månader kvar till invigningen.

Då visar Daniel Sedin glödhet form i kommande OS-arenan.

I morse satte han tre puckar när Vancouver Canucks knäckte Atlanta med 4-2 (2-1, 2-1, 0-0).

– Känns bara fint, riktigt fint, sa Daniel Sedin efter karriärens tredje hattrick.

Han har varit skadad större delen av hösten och kämpat sig tillbaka till form.

Men efter att fotfrakturen läkt ordentligt och Daniel Sedin började spela igen blev det succé direkt.

Stor succé.

På de senaste åtta matcherna har det blivit sex mål och lika många assist. Hälften av målen kom alltså i morse mot ett tamt Atlanta Thrashers.

En kort resumé av Daniels tredje hattrick i NHL-karriären:

1–0, 3.09 i första perioden. Daniel fick pucken vid Atlanta-målvakten Ondrej Pavelec vänstra stolpe, skrinnade snabbt runt buren och satte in pucken köksvägen. Pavelec hann helt enkelt inte över för att täcka den högra stolpen. Brorsan Henrik noterades för en assistpoäng.

2–1, 18.38 i första perioden. En öppnade passning från Shane O´Brien genom anfallszonen hittade Henrik Sedin som direkt stötte pucken vidare mot mål. Där stod Daniel och med en liten styrning lyckades han få pucken under Pavelec och även med knapp styrfart över mållinjen.

3–1, 1.49 i andra perioden. Efter ett hårt, minutlångt tryck av Sedinarna och tredjelänken Alex Burrows fick Daniel pucken vid den högra tekningscirkeln. Tanken var att han skulle passa till Henrik, men Atlantas Nik Antropov fick klubban emellan och styrde oturligt in pucken i eget mål.

Tre mål på knappt 19 minuters spel och matchen var avgjord.

– Inte det snyggaste hattricket direkt, men ibland går inte puckarna in även om man har öppet mål, ibland går de in som i kväll. Det känns fint, riktigt fint, sa Daniel Sedin till Canucks-tv och tillade:

– Men det var en bra laginsats. Vi spelade som vi ska i 60 minuter.

26 poäng på åtta matcher

Henrik Sedin noterades för två passningspoäng och nu har tvillingarna tillsammans producerat 26 poäng på de senaste åtta matcherna.

Men innan nattens återkomst till hemmaplan har det handlat om en lång bortaturné som också avslutades med ett par tunga nederlag.

– Ja, det var tungt. Inte bara förlusterna utan även resorna. Skönt att nu få stanna hemma en så lång tid, sa Daniel Sedin till Canucks-tv.

Segern mot Atlanta var en bra start på den långe hemmavistelsen. Närmast väntar ytterligare sju raka matcher i kommande OS-arenan GM Place fram till och med annandag jul.

I tur och ordning kommer Minnesota, Los Angeles, Anaheim, Washington, St Louis, Nashville och Edmonton på besök - en period som kan vara direkt avgörande huruvida det blir slutspel eller inte för Canucks i vår.