Svensken tvåmålsskytt – Lindbäck stor i målet

Ännu en extremt målrik natt i NHL.

Och två av de 64 fullträffarna kom från John Klingbergs klubba.

Den 22-årige backrookien låg bakom Dallas vändning och 5–4-seger mot Ottawa.

Det började illa för Dallas. Efter första perioden låg laget under med 1–3 och redan vid 0–2 fick målvakten Kari Lehtonen lämna plats för Anders Lindbäck.

Men i mellanakten exploderade Stars. Fyra mål blev det när 1–3 förvandlades till 5–3.

Två av dem signerades John Klingberg:

3–3 efter 8.42: Han kom som släpande tredje man i en snabb Dallas-kontring. Ett snabbt dragskott lågt vid bortre stolpen överlistade Robin Lehner I Ottawas mål.

5–3 efter 19.51: Efter en ny kontring och klapp-klapp-spel från Erik Cole och Ales Hemsky stötte Klingberg in pucken i halvöppet mål.

Lindbäck storspelade

Därmed har Klingberg gjort 15 poäng (6+9) på 28 matcher denna säsong – ett fantastiskt facit för rookien.

I den tredje perioden reducerade Ottawa till 5–4 i power play, men närmare än såg kom inte laget mycket på grund av Anders Lindbäck.

Den svenske målvakten, som har haft en tung period, räddade totalt 34 skott och blev vald till matchens första stjärna före just John Klingberg.

Lindbäck fick även en assistpoäng till Ales Hemskys 1–2-reducering i den första perioden.

Målfyrverkerier på många håll

Förutom målfesten i Dallas sköts det vilt på andra håll också.

Eller vad sägs om detta:

Pittsburgh krossade Minnesota med 7–2 hemma. Lagkapten Sidney Crosby noterades för tre assist.

Men framför allt stod Marc-André Fleury i målet och det betyder att 30-åringen nu vunnit mot samtliga lag i NHL.

Ja, utom Pittsburgh då...

Samtidigt fick Penguins ett dystert besked i går. Backen Olli Määttä tvingas till en axeloperation och missar resten av säsongen.

I Winnipeg var Jets ännu värre mot Florida. 8–2 (!) blev det.

Matchen absolut störste stjärna var Mathieu Perreault som gjorde fyra av målen. Tobias Enström hade två assist.

Nashville slog Vancouver med klara 5–1. Predators Filip Forsberg noterades för ännu en kasse och Canucks tröstmål gjordes av Alexander Edler.

Eddie Läck stod i Vancouvers mål i Ryan Millers frånvaro (sjuk) och släppte alltså in 5 av de 30 skotten.

Nashville drabbades av ett otäckt bortfall. NHL:s bäste målvakt denna säsong – Pekka Rinne – tvingades utgå skadad i början av den tredje perioden, men senare rapporterades det att han är "day-to-day".

St. Louis städade av Edmonton enkelt med 4–2. Alexander Steen satte 4–1 med en projektil direkt efter tekning. Det var också Steens 400:e NHL-poäng i karriären.