Dagens namn: Elise, Lisa

Daniel Tjärnqvist har hittat formen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-08

Nu har Daniel Tjärnqvist hittat formen.

I natt räddade han Colorado och såg till att laget vände och vann (5-4) mot Vancouver.

Avalanche-backen Tjärnqvist gjorde 4-4 med endast 2.48 kvar av den tredje perioden. Målet innebar en förlängning och senare ett avgörande på straffar.

Där var Colorados tre skyttar (Wojtek Wolski, Marek Svatos och Milan Hejduk) obevekliga och samtliga hittade rätt bakom Vancouvers målvakt Cory Schneider.

Därmed vann Avalanche mot Canucks för åttonde matchen i rad!

31-årige Tjärnqvist fick ytterst lite förtroende i inledningen av säsongen, men har nu hittat formen och hade i natt över 21 minuters speltid.

Nattens mål var hans tredje poäng - det två (1+1) övriga kom i mötet med St. Louis den 26 november.

Bland svenskarna i Vancouver var Daniel Sedin den ende som noterades för poäng. Han gjorde Canucks 2-2-mål i den andra perioden.

Nicklas Bäckström blev Washingtons ende målskytt när laget förlorade borta mot Carolina med 3-1.

”Bäckis” power play-mål innebar 1-1 drygt åtta minuter in i den tredje perioden, men på slutet gjorde hemmalaget två mål genom Eric Staal (15.51) och Ray Whitney (17.58).

Carolinas nye tränare Paul Maurice tog därmed sin första seger sedan han tog över i onsdags.

Skadade Niclas Wallin spelade inte i Hurricanes som efter tre raka förluster äntligen fick med sig två poäng igen. Michael Nylander spelade i knappt 17 minuter för Capitals, men hade svårt att hitta rätt och noterades för minus ett i plus/minus-statistiken.

Columbus Fredrik Modin reducerade till 3-4 borta mot Anaheim med 46 sekunder kvar att spela. Men det hjälpte inte eftersom hemmalagets Rob Niedermayer elva sekunder senare fixade slutresultatet 5-3 efter en snygg individuell prestation. Niedermayer fintade först bort ett par backar och överlistade sedan också målvakten Pascal Leclaire från nära håll.

Samuel Påhlsson assisterade till Anaheims 4-1-mål i början av den tredje perioden.

Kristian Huselius hade mest speltid av samtliga anfallare i matchen, men blev ändå utan poäng.

Phoenix målvakt Mikael Tellqvist fick stå i båset och se lagkamraten Ilya Bryzgalov släppa in sju mål på 28 skott mot Chicago. Redan efter första perioden stod det 4-0 till Blackhawks och efter två perioder 7-1 - som också blev slutresultatet.

Andrew Ladd blev bäste poänggörare i hemmalaget med personliga rekordet 4 (1+3).

NY Rangers målvakt Henrik Lundqvist räddade 17 skott hemma mot Calgary. Men matchens store lirare var Calgarys dito Miika Kiprusoff som räddade 31 skott och höll nollan för 29:e gången i sin NHL-karriär när Flames vann med 3-0.

Både Kiprusoff och Lundqvist har nu 16 segrar denna säsong - bäst av samtliga målvakter.