Brorsan Daniel gick mållös för 14:e matchen i rad.

– Vi måste kämpa oss igenom detta, sa Daniel Sedin till Vancouver Sun.

Canucks hade en fantastisk decembermånad med en lång segersvit.

Men så fort året blev 2014 har laget tappat allt.

Huvudcoachen, lagkaptenen och framför allt – spelet.

John Tortorella är avstängd för bråket i matchen mot Calgary den 18 januari, Henrik Sedin har missat fem raka matcher på grund av sin revbens- och fingerskada.

Och Vancouver spelar miserabelt.

Bästa möjliga start

I morse började det dock på bästa möjliga sätt när Ryan Kesler och Alexander Edler spelade fram Chris Higgins till 1–0 redan efter 16 sekunder.

Och trots ett Chicago-övertag lyckades Kanadas OS-målvakt Robert Luongo hålla tätt i den första perioden.

Den andra började nästan lika bra när brunkaren Tom Sestito satte 2–0 efter 2.43.

Men sedan rasade allt.

Mästaren Chicago tilläts göra fyra raka mål – på fem skott och knappt åtta minuter – mot ett passivt hemmalag.

Och det var fyra skarpskyttar som slog till: Marian Hossa (24:e målet denna säsong), Brandon Saad (16:e), Jonathan Toews (18:e) och Patrick Sharp (27:e).

”Måste tro...”

I slutperioden punkterade Saad med att sätta ytterligare en puck.

Ridå, Vancouver – som verkar vara i en bottenlös svacka med knappt två veckor kvar till OS.

Totalt fem svenska Sotji-resenärer lirade matchen.

Endast nämnde Edler noterades för poäng. Daniel Sedin har under januarisvackan producerat noll (!) mål och fem assist på 14 matcher. Den längsta måltorkan för Daniel sedan säsongen 2007/08.

– Vi måste kämpa oss igenom detta. Vi måste tro på vad vi gör där ute och hitta vårt spel. Jag tror det är det viktigaste. När vi har pucken är vi för passiva, förklarade han efteråt till Vancouver Sun.

Chicagos trio Niklas Hjalmarsson, Johnny Oduya och Marcus Krüger spelade stabilt och framför allt bröt Blackhawks en fyra matcher lång förlustsvit.

Vancouver har fem matcher kvar innan OS-uppehållet, samtliga på bortaplan: Winnipeg, Detroit, Boston, Montreal och Toronto.

Det kan alltså bli en tuff start på februari också.