Berglunds forcerade in kvitteringen: "Krigarinsats"

Men till slut fick Färjestad hål på Skellefteå när Christian Berglund, 34, krigade in pucken.

Målet var veteranens första i det här slutspelet.

Följ ämnen

Grinigt, som vanligt.

Ett stabilt Skellefteå, som vanligt.

Det var sig likt när SM-finalisterna drabbade samman i rond två.

Bud Holloway slog in 1-0-pucken i spel fem mot fyra med bara minuten kvar av första perioden och i det läget var Färjestad återigen nollade – för fjärde raka perioden i finalserien.

"Måste åka mer"

Men i mitten av andra fick ett aggressivt Färjestad utdelning. Och det krävdes en hel del rutin och vilja för att få in trissan bakom Markus Svensson i Skellefteå-målet.

– Vilken krigarinsats, säger experten Thomas Johansson till Kanal 5.

Christian Berglund, 34, som var inblandad i en uppmärksammad och omtalad utvisning förra matchen, passade därmed på att göra sin första balja på 13 matcher.

Lyckan varade dock inte speciellt länge. Med 14:39 spelade i andra perioden slog Pierre-Edouard Bellemare in 2-1 efter en målvaktstavla av Fredrik Pettersson-Wentzel.

– Varje gång vi börjar åka, då är det stor skillnad. Vi måste åka mer, säger målskytten till Kanal 5.