Bastiansen fixade bonuspoäng till FBK

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-02

Gjorde enda målet i straffläggningen

I en svängig historia som gick hela vägen till straffar drog FBK längsta strået.

Anders Bastiansen blev matchhjälte när han satte den avgörande straffen och sköt bonuspinnen till Karlstad.

– Vi är heroiska, säger FBK:s tränare Tommy Samuelsson.

Första periodens prestation stod Brynäs-keepern Greiss för. I två mot en-läge friställde Mattias Sjögren Marcus Paulsson, som bara skulle styra in den.

Men Greiss hann på något egendomligt sätt få upp plocken och suga in pucken.

Första rasslet blev i stället på andra sidan. Brynäs tog ledningen i power play genom Somervuori, som kunde styra in Dackells precisa pass.

Bara 4500 på läktarna

Strax innan hade Brynäs fått ett mål, felaktigt, bortdömt för spelare i målgården.

Förutom målet hade de 4405 på läktarna (sämsta siffran för säsongen) inte mycket att hurra för. Första perioden var hafsig och avslagen.

I andra perioden fick den fåhövdade publiken se Dackell agera målgörare i stället för framspelare när han fick gott om tid på sig att måtta in 2-0.

Anton Rödin stod för snyggt förarbete.

– Fin passning av Anton. Alltid skönt att ha öppet mål, säger Dackell i Canal Plus.

Färjestad fick vittring när Christian Berglund kunde trycka in reduceringspucken i numerärt överläge.

Smällde till direkt

I tredje smällde det till direkt. FBK utnyttjade sitt andra pp på rad och kvitterade redan efter 47 sekunder. Målskytt Mattias Sjögren.

Men med 11.58 spelade vräkte sig Jonas Nordquist fram och tryckte liggande in 3-2 till Brynäs. Efter målet såg Färjestad skakat ut och Brynäs radade upp chanser.

Men det vände igen.

Färjestad plockade ut Nihlstorp och det gav resultat. Med 1.30 kvitterade värmlänningarna genom Kåberg och tvingade fram förlängning.

– De får ett skitmål, men vi orkar vända på det på slutet, säger Tommy Samuelsson.

Övertiden blev mållös och straffskyttet blev inget målfyrverkeri heller.

Det dröjde ett gäng omgångar innan Anders Bastiansen lyckades lura Greiss och skjuta bonuspinnen till FBK.

– Jag får pröva och dra då, och så gick det bra, säger målskytten.

– Vi är heroiska, trots att vi ligger under flera gånger orkar vi komma tillbaka, säger Tommy Samuelsson till Canal Plus.