”Lidas” inblandad i Red Wings mardrömsminuter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-20

Minnesota vände och vann

Illa, illa Detroit.

Ledning med 3–2 mot Minnesota med en dryg minut kvar förvandlades till 3–4 efter förlängning.

På isen vid båda tillfällena: veteranen Nicklas Lidström.

Det var en minst sagt svängig match i Joe Louis Arena.

I slutet av den andra perioden såg det ut som om hemmalaget Detroit inte skulle få med sig poäng alls.

Då ledde Wild med 2–0 efter mål av Brent Burns och Cal Clutterbuck och storspel av målvakten José Theodore. Men med endast 34 sekunder kvar av mittenperioden smällde Darren Helm in 1–2-målet.

Det gjorde att Red Wings fick ännu mer luft under vingarna i den tredje perioden. Johan Franzéns 2–2 i power play var logiskt liksom Patrick Eaves 3–2 när han snirklade runt buren och tryckte in pucken vid stolpen.

Koivu kvitterade

Och då såg det ut som om Detroits vändning skulle hålla.

Men några olyckliga beslut och puckstusar senare hade Minnesota lyckats komma tillbaka – och vinna matchen:

18.37 in i den tredje perioden fick Nick Schultz iväg en backhandpassning som mellan två Detroitbackar (Brad Stuart och Nicklas Lidström) hittade fram till en helt friställd Mikko Koivu. Finländaren kunde enkelt lyfta in 3–3-pucken.

04.18 in i förlängningen studsade pucken åter retligt framför Detroit-kassen och efter att ha träffat Lidströms skridsko hamnade den framför John Madden som enkelt slog in pucken med en backhand.

Efter avgörande fick Madden beskedet att legendariske coachen Pat Burns avlidit. Madden var med och vann Stanley Cup-titeln tillsammans med Burns i New Jersey Devils 2003.

– Jag är mycket glad över att ha känt Pat Burns. Han förstod min personlighet och fick mig att känna att jag var en viktig del av laget då, sa John Madden till AP.