Publicerad 2013-03-16

Rögle tog hem alla tre poäng

Rögles matchvinnare Mathias Tjärnqvist.

Kvalserien har börjat på sämsta möjliga sätt för Södertälje.

1-3 mot Leksand följdes upp med 1-4 mot Rögle, på hemmais, och nu är det en lång väg upp till elitseriespel.

– Skönt att vända det här, att få igång det, säger Rögles matchvinnare Mathias Tjärnqvist till Viasat Hockey.

Målmässigt var det jämt den större delen av matchen, men det var Södertälje som hade både skott- och spelövertag. Två snabba mål i tredje perioden skulle dock vända på allt.

Barta målskytt och skadad

Det var också bortalaget som skulle ta ledningen i Axa Sports Center, när Alexander Barta tidigt i andra perioden bröt sig fri och lyckades få in pucken bakom Anton Forsberg. I samma sekvens fälldes han av Michael Bergin och kraschade in i sargen med huvudet före. De obehagliga scenerna mildrades något när målskytten, med viss assistans, kunde åka sig av isen.

Damien Fleury kvitterade snart därefter med ett riktigt pangskott – men i tredje perioden skulle Rögle slå till dubbelt genom Mathias Tjärnqvist och Viktor Lindgren.

Matchen var avgjord och Jakob Johanssons 4-1-mål i öppen kasse var bara extra salt i såret för ett vilt kämpande SSK.

”Gäller att vara på tå”

– Det känns riktigt bra, sättet som vi genomför den här matchen på. Vi dödar massa utvisningar och vi vet att målen kommer till sist. Precis som i fjol är det sex bra lag, det gäller att vara på tå i varje match, säger Viktor Lindgren, som bombarderades med tejprullar av retfullt nöjda lagkamrater, till Viasat Hockey.

I och med segern kliver Rögle upp på tredje plats i den haltande kvalserietabellen.