Svenskkollen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-09

Henrik Tallinders Buffalo tog en meriterande seger borta mot fjolårets finallag Pittsburgh när de vände ett 1-3-underläge till seger med 4-3.

Österrikaren Thomas Vanek avgjorde med säsongens 20:e mål (på 27 matcher) drygt sex minuter in i den tredje perioden. Vanek är ligans vassaste målskytt och med nuvarande snitt når han upp till 60 mål innan grundserien är färdigspelad.

Tallinder spelade i 15.38 och hade +1 i plus/minus-statistiken.

Backen Anton Strålman hade en assist när Toronto vann hemma mot New York Islanders med 4-2. Strålman noterades för sin poäng när Ian White satte 2-1 i power play drygt halvvägs in i matchen.

Annars var det Maple Leafs veteran Jason Blake som var dirigenten bakom den efterlängtade segern. 35-årige Blake gjorde ett mål (3-2) och passade fram till två och fansen i Air Canada Centre kunde jubla igen efter att Toronto innan nattens tvåpoängare förlorat tre raka matcher. För Islanders fortsätter kräftgången - detta var den femte förlusten på de sex senaste.

Daniel Alfredsson assisterade till Jason Spezzas 3-2 mål knappt halvvägs in i matchen mot Florida. Men där tog också det roliga slut för ”Alfie” och hans Ottawa.

Florida kvitterade senare till 3-3 och efter en mållös tredje period avgjorde Stephen Weiss för Panthers med bara 9,1 sekunder kvar av sudden death.

Alfredsson blev vald till matchens näst bäste spelare efter Floridas back Jay Bouwmeester.

Veteranen Per-Johan Axelsson gjorde säsongens första mål när Boston vann hemma mot Tampa Bay.

”Pebbens” mål i tom bur (19.50 in i den tredje perioden) innebar slutresultatet 5-3 bara åtta sekunder efter att Tampa reducerat till 4-3 ( se separat artikel ).

Alexander Steen och Patrik Berglund var två av St. Louis hjältar när laget vann hemma mot Nashville med 6-3. Både Steen och Berglund hade varsitt mål och varsin assist i matchen ( se separat artikel ).