Edmonto knockade Columbus – vann med 7–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-19

Kristian Huselius försöker stoppa Edmontons Liam Reddox.

Vilket ras, Columbus!

Kristian Huselius, Fredrik Modin och Christian Bäckman åkte på en riktig stjärnsmäll hemma i Nationwide Arena. Columbus förlorade nämligen mot skickligt kontrande Edmonton med – 7-2.

Blue Jackets målvakt Pascal Leclaire hade en mörk kväll. Han räddade bara 12 av de 19 skotten, men byttes ändå aldrig ut.

– Vi släppte in för många mål, var hemmacoachen Ken Hitchcocks enkla analys.

Kristian Huselius gjorde ett av Columbus tröstmål då han satte 1-3-pucken i slutet av den andra perioden. Fredrik Modin hade en assist till det andra målet.

Robert Nilsson spelade i drygt tio minuter för Oilers, men noterades inte för några poäng.

Kim Johnsson hade överlägset mest speltid av alla spelare när hans Minnesota vann borta mot fjolårsfinalisten Pittsburgh med 2-1 efter straffar. Johnsson spelade 29 minuter och 56 sekunder!

– Det kändes som om hela laget spelade riktigt, riktigt bra. Vi gav dom ingen tid med pucken något vi pratade om före matchen, sa Kim Johnsson till AP.

Marek Zidlicky satte den avgörande straffen, men det var Wilds målvakt Niklas Bäckström som valdes till matchens bäste spelare efter 24 räddningar samt samtliga tre Penguins-straffar.

– Vår målvakt var fantastisk. Det var han som gav oss två poäng, sa Minnesotas coach Jacques Lemaire.

Niclas Wallin hade två skott på mål utan framgång, men hans Carolina lyckades ändå vända 0-1 till 2-1 i den svåra bortamatchen mot Montreal.

Båda målen kom i den tredje perioden: 1-1 genom Sergej Samsonov efter 3.06 och 2-1 av Ray Whitney bara drygt tre minuter senare.

– Vi kom ut i tredje med attityden att skjuta skott och sätta mer press framför målet, sa Samsonov.

Rick Tocchet får vänta vidare på sin första seger som NHL-coach. Även i den andra matchen fick han nöja sig med en poäng. Tampa Bay förlorade nämligen mot Florida på hemmais med 3-4 efter straffar.

Men det var Tocchet relativt nöjd med eftersom hemmalaget inför den sista perioden låg under med 1-3. Evgenij Artyukhin och Steve Eminger fixade 2-3 och 3-3.

Efter den mållösa förlängningen avgjorde Nathan Horton för Floridas del då han som ende skytt lyckades sätta en straff.

Panthers målvakt Tomas Vokoun valdes till matchens bäste spelare. Han räddade 49 skott plus straffarna.

Mikael Tellqvist stod i båset och såg på när Phoenix föll mot Chicago med 2-3 efter straffar.

Både Patrick Sharp och Jonathan Toews lyckades överlista Phoonix-keepern Ilya Bryzgalov i straffläggningen.

Calgary knäckte Colorado med 4-1 hemma i Saddledome. Men det var betydligt tajtare än vad siffrorna talar om. Flames 3-1 och 4-1 kom i den sista matchminuten.