Tampa Bay åkte på en riktig stjärnsmäll i natt – 2–6 borta mot Philadelphia.

Då tände rookien Victor Hedman till.

18-åringen kastade ena handsken och smällde på Flyers kapten Mike Richards.

Victor Hedman.

Modo-produkten Victor Hedman är inte blyg av sig under sin första NHL-säsong.

I natt, drygt halvvägs in i den tredje perioden och vid läget 1–6, tände han till ordentligt. I en närkamp med hemmalagets kapten Mike Richards - som gjorde två av Flyers mål - slog Hedman bokstavligen till.

De två ordfajtades först innan svensken kastade högra handsken, vevade till Richards ett par gånger och var på väg att fälla hemmahjälten innan domarna kom emellan och skiljde de två åt.

Hedman visades ut 2+2 minuter för roughing medan Richards klarade sig undan med hälften.

Men i övrigt var det inte någon Tampa-spelare som utmärkte sig.

”Ingen spelade bra”

Lightnings spelade riktigt dåligt och noterades för säsongens femte raka förlust på bortais – på fem försök.

Coachen Rich Tocchet var bedrövad efteråt och samlade ihop spelarna, låste dörrarna till omklädningsrummet och lät de veta vad han tyckte om insatsen.

Det gjorde han även till pressen.

– Det är tufft att få ut något positivt från detta. Jag kan ärligt talat inte nämna någon som spelade bra. Vi såg verkligen svaga ut i kväll. Det är alarmerande, sa Tocchet till AP.

New York Islanders vann hemma mot Edmonton med 3–1.

Matchens ende svensk, Oilers Robert Nilsson, spelade i 14.30 minuter och var inne på två av baklängesmålen.

Veteranbacken Brendan Witt, 34, blev oväntat Islanders hjälte genom att göra två mål.

På 14 NHL-säsonger har Witt bara gjort totalt 25 mål och nu hade det hunnit gå 92 matcher sedan han senast nätade - 22 januari 2008 mot Carolina.

Los Angeles Kings fortsätter övertyga denna säsong. I morse vände laget 1–3 till seger 5–3 på bortais mot Phoenix.

Återigen var det kedjan Ryan Smith-Anze Kopitar–Wayne Simmonds som dominerade på isen. De två förstnämnda gjorde båda tre poäng, Smyth 2+1 och Kopitar 1+2.