Efter en match vila var Henrik Lundqvist tillbaka.

Och ”Henke” glänste, räddade 33 skott och höll nollan för andra gången denna vecka.

New York Rangers besegrade till slut krislaget Ottawa med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

Henrik Lundqvist får välförtjänt beröm av lagkamraten Dan Girardi efter nattens nolla.

I går fick han vila och se kollegan Steve Valiquette spela en fullt godkänd match trots att Rangers förlorade efter straffläggning mot Buffalo (1-2).

Men i natt var förstekeepern Henrik Lundqvist tillbaka där han ska vara - mellan stolparna - när Rangers fortsatte bortaturnén i Kanadas huvudstad.

NHL-karriärens 19:e nolla

”Henke” imponerade stort. Den nyligen utnämnde All Star-målvakten räddade 33 skott och noterades för säsongens andra (den första kom mot Pittsburgh i måndags) och NHL-karriärens 19:e nolla.

Framför allt fick Lundqvist visa vad han går för i den intensiva mellanperioden. Ottawa vann skotten med 14-4 och spelade även i fem mot tre i 25 sekunder.

Alfie: ”Hade inte kraften”

- Vi blev bättre ju längre matchen pågick och tog över i den andra perioden, men vi hade inte riktigt kraften att lyckas. Hade vi gjort mål i andra perioden hade vi varit med i matchen, sa Ottawas kapten Daniel Alfredsson.

Oväntat matchhjälte blev finländske centern Lauri Korpikoski som gjorde 2-0 fem minuter in i den tredje perioden och även assisterade till Brandon Dubinskys 1-0 i den första perioden.

22-årige Korpikoski, vald till matchens bäste spelare strax före Henrik Lundqvist, hade inför nattens match bara gjort tre poäng (ett mål, två assist) under säsongen.