Snacka om helvild match.

Minnesota Wild med Jonas Brodin i spetsen vände 0–3 till 4–3 mot Anaheim Ducks.

För att ändå tappa till 4–5.

Jonathan Toews jublar med Brandon Saad.

2.28 in i den andra perioden satte Ryan Kesler sitt andra och Anaheims tredje mål i det svåra bortamötet i Minnesota och matchen såg ut att vara avgjord.

Men två Ducks-utvisningar i rad ändrade på allt. På elva sekunder reducerade Wild två gånger om genom stjärnorna Mikko Koivu och Zach Parise.

Och backen Jonas Brodin – som fick en assist till 2–3 – satte senare i perioden 3–3 med ett dragskott i krysset. Brodins första fullträff för säsongen.

Vändningen fullbordades i den tredje periodens inledning när Justin Fontaine sköt 4–3 bakom Anaheims skakige målvakt Frederik Andersen.

Publiken i St. Paul var i extas.

Men tunga Anaheim gav sig inte. Tim Jackman och Matt Beleskey gjorde varsiitt mål och svarade för ännu en vändning i matchen och Ducks 5–4 stod sig till slutet.

– Vi gjorde fyra mål, vi borde ha vunnit. Vi kämpade oss tillbaka, men det finns ingen anledning för någon av oss att känna oss bra. Vi förlorade matchen, sa Minnesotas coach Mike Yeo efteråt.

Brodin strålande

I november missade Jonas Brodin två veckors spel på grund av påssjuka. Sjukdomen har drabbat totalt fem (!) Minnesota-backar under hösten och i nattens match saknades stjärnan Ryan Suter på grund av den.

– Jag har aldrig mått så dåligt tidigare. Jag har aldrig varit så sjuk. Det var ganska illa, men nu mår jag bättre och är i bra form, sa Brodin till Pioneer Press efter att ha tillfrisknat.

Bra form? Jorå, den svenske backen var strålande i sin fjärde match efter det ofrivilliga uppehållet. Han spelade överlägset mest av alla (28 minuter och 39 sekunder), svarade för 1+1, hade +2 i plus/minus och valdes till matchens andra stjärna.

Men den vackra statistiken var förmodligen en klen tröst för Brodin med tanke på Wilds tapp i den tredje perioden.

Förutom Brodin noterades rookien Christian Folin för en assist i Wild och Jakob Silfverberg gjorde Anaheims 2–0-mål.

Original six-mötet mellan Chicago och Montreal var också målrik och svängig. Chicago hade 2–0, tappade till 2–3 för att ändå vända till 4–3 i den tredje perioden.

Matchavgörande kom med 27 sekunder kvar då Brandon Saad tryckte in pucken bakom Habs-målvakten Carey Price.

– Pucken hamnade bara framför min klubba och jag satte den mellan hans benskydd, sa Saad efteråt.

Marcus Krüger och Joakim Nordström hade varsin assistpoäng till Ben Smiths 2–0.

Bryan Little hade, trots sitt namn, en stor kväll när Winnipeg krossade Colorado med 6–2.

27-årige Little stod för tre av målen (hans andra hattrick i karriären) där 4–1 och 5–1 kom inom loppet av 32 sekunder i inledningen av den tredje perioden.

Veteranen Jarome Iginla gjorde båda Colorados mål och lagkaptenen Gabriel Landeskog fick med sig två tröstassist.