Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-09

Svensken fick revansch
i den andra perioden – prickade i mål 25

Tvillingarna Sedin levererade som vanligt poäng, men det var Jimmy Howard som snodde uppmärksamheten i svenskmötet mellan Vancouver och Detroit.

Red Wings-keepern stod för en galen räddning med plocken på ett friläge för Daniel Sedin i den första perioden, tog totalt 34 av 35 skott och såg till att Detroit kunde vinna matchen med 2–1 efter straffar.

Daniel Sedin trodde inte sina ögon.

Brorsan Henrik tog pucken i egen zon i inledningen av den första perioden, trampade runt den egna keepern och slog en genial hård slagskotts-passning som vallades i sargen bakom Jimmy Howard i Detroits mål.

Domarna granskade

Först fram för att ta hand om pucken var Daniel Sedin som överraskade bortaförsvaret, kom helt ren och som bara skulle dra Howard och lägga in en backhand i det öppna målet. Problemet var bara att Red Wings-målvakten som från ingenstans fick upp plocken och knep pucken retfullt i höjd med mållinjen.

Sedin pratade länge med domarna, men efter videogranskning konstaterades att pucken aldrig var över linjen och Daniel Sedin kunde kosta på sig ett snett leende.

– En spektakulär plockhandsräddning från Jimmy Howard, vrålade de amerikanska NHL-kommentatorerna.

– Daniel Sedin har varit glödhet på sistone, men där slår målvakten utespelaren.

Howard första stjärnan

Han skulle dock få köra säsongens 25:e mål i den andra perioden – som vanligt assisterad av Henrik. Målet kom i numerärt överläge, men kvitterades också när Vancouvers Kevin Bieksa satt utvisad, och också den här gången var det dubbelt svenskt i poängprotokollet. Johan Franzén gjorde målet, Henrik Zetterberg stod för den första assisten.

Detroit kunde till slut vinna matchen på straffar efter Jiri Hudler gjort det enda straffmålet.

Jimmy Howard utsågs till matchens första stjärna, men Robert Luongo i Vancouvers mål var inte mycket sämre och utsågs till matchens tredje stjärna.