Ny meriterande seger för Timrå: 3–1 mot LHC

Ny supermatch av målvakten Anders Lindbäck.

Och ny meriterande seger för Timrå, som slog formstarka Linköping med 3–1.

Linköping kom till Timrå som elitseriens formstarkaste lag. Inget lag hade tagit fler poäng än LHC i november månad.

Men i kväll tog det tvärstopp.

Med en återigen storspelande Anders Lindbäck i kassen, tog Timrå en ny, tung seger.

Det var dock LHC:s Jan Hlavac som inledde målskyttet. Tjecken vispade in 1–0 efter ett tre mot två-läge.

Lener tog time out

Timrås svar kom mindre än en minut senare, när Laurent Meunier sköt kvitteringen på egen retur.

Hemmalaget fortsatte att dominera andra perioden, så kraftigt att LHC:s tränare Slavomir Lener var tvungen att ta time out.

Det hindrade dock inte Timrå från att ta ledningen. Med mindre än en minut kvar av andra perioden sköt Anton Axelsson 2–1 målet bakom Fredrik Norrena.

Fick inte hål på Lindbäck

Daniel Corso gjorde 3–1 tidigt i period tre och trots en hel del vassa LHC-chanser, kunde Timrå hålla undan.

Anders Lindbäck – som höll nollan mot HV senast efter att ha tagit 53 skott – avstyrde alla chanser som Linköping skapade.

Den här gången behövde han dock rädda "bara" 23 skott.