Rangers svenskar glänste

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-21

Henrik Lundqvist storspelade i målet och både Näslund och Sjöström hamnade i målprotokollet.

New York Rangers har tre svenskar.

Samtliga glänste i nattens 4-2-seger mot Anaheim:

Markus Näslund och Fredrik Sjöström blev målskyttar.

Henrik Lundqvist räddade 32 skott.

Det var Rangers sista match innan All Star-matchen nästa vecka där bland annat Henrik Lundqvist för första gången ska delta.

Och “Henke” visade varför han blivit vald till en av Eastern Conferences tre målvakter.

Nya Henke-hyllningar

I natt blev det 32 räddningar och nya hyllningar från den fullsatta (18 200) Madison Square Garden i New York.

Förutom Lundqvist visade Rangers övriga svenskar också god form. Lagets två första mål hade båda en blågul avslutare:

1-0 efter 12.46 av den första perioden. Rangers spelade i power play och Markus Näslund slog till med säsongens 15:e mål - delad skytteligaledning med Chris Drury. Extra skönt för Näslund eftersom han haft nio raka matcher utan någon fullträff.

2-1 efter 3.22 av den andra perioden. Denna gång spelade Rangers i numerärt underläge och Fredrik Sjöström tog vara på en rensning från Michal Rozsival och slog in pucken i mål från den vänstra tekningscirkeln. Detta var Sjöströms tredje mål för säsongen och avslutade en 26 matcher lång måltorka.

Näslunds assist avgjorde

Anaheim kvitterade dock till 2-2 (Corey Perry) innan den andra perioden var slut och en oviss tredje period väntade.

Där hade Rangers mest flyt. Avgörande 3-2 gjorde Scott Gomez i power play med bara 7.21 kvar att spela - assisterad av Markus Näslund.

Svensken släppte pucken till Gomez som vid den högra stolpen slog in Rangers andra power play-mål för kvällen - trots mindre bra spel.

”De var inte skärpta”

- Det såg inte bra ut. Vi hade problem med vårt power play, men två puckar gick in ändå. Det kändes som om de inte var riktigt skärpta, men det är sådant som händer ibland, sa Henrik Lundqvist.

Anaheims coach Randy Carlyle var inte glad över målet. Han ansåg att Näslund begått ett regelbrott.

- Näslund backade in i vår målvakt med båda fötterna i målgården, tyckte Carlyle.

”En tajt division”

Rangers övertog i och med segern ledningen i Atlantic division - en poäng före New Jersey Devils - och har nu 60 poäng på 48 spelade matcher.

- Det är en tajt division, ett tajt race. Varje kväll innebär en viktig match, sa Rangers kapten Chris Drury.