Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-21

Henrik Zetterberg i kamp med Anaheims Scott Niedersmayer.

Henrik Zetterberg har hittat storformen.

I natt blev det tre nya poäng när Detroit slog Anaheim med 5-2.

– Pucken studsade vår väg, sa ”Zäta” som också valdes till matchens bäste spelare.

28-årige Henrik Zetterberg skrev ett tolvårskontrakt med Detroit i slutet av januari som ger honom totalt 73 miljoner dollar - motsvarande cirka 600 miljoner kronor.

I förrgår, seger med 6-2 mot Nashville, gjorde ”Zäta” 1+1.

I natt mot Anaheim fortsatte avbetalningen.

Svensken gjorde ett mål, 3-1 i power play drygt halvvägs in den andra perioden, då han med ett slagskott överlistade Anaheims målvakt Jean-Sebastien Giguere.

Men innan målet hade Zetterberg också spelat fram till Detroits två första fullträffar, båda i den första perioden:

Vid 1-1 var det ”Zätas” skott som styrdes in via Dan Clearys skridsko och den senare noterades följaktligen för målet.

Vid 2-1 - också det i power play - stod Zetterberg bakom målet och serverade kedjekompisen Pavel Datsyuk ett smörpass som ryssen säkert satte i nät.

Johan Franzén spädde senare på till 4-1 (hans 25:e mål för säsongen) och till slut vann formstarka Detroit - åtta segrar på tio matcher i februari - med 5-2.

- Det var en bra match för oss. Det såg ut som om pucken studsade vår väg i kväll. Vi måste bara njuta av detta eftersom vi har vissa kvällar då allt inte går vår väg, sa Henrik Zetterberg till AP.

Även Nicklas Lidström och Niklas Kronwall kom med i poängprotokollet - båda hade en assist i matchen.

Nicklas Bäckström gjorde mål, men hemmastarka Washington åkte på en oväntad förlust i Verizon Center.

Colorado, som tog tredje raka segern, vann klart med 4-1 efter att Ryan Smith gjort ett mål och passat fram till ytterligare två.

”Bäckis” 1-1-mål kom med 15 sekunder kvar av den första perioden - svenskens 15:e mål för säsongen.

Capitals missade flera jättelägen, bland annat hade backen Staffan Kronwall tidigare under perioden missat öppet mål.

Alexander Ovetjkin, som gjort poäng i tio matcher i rad, fick den sviten bruten.

- Vi gjorde ett härligt jobb. Jag tror vi bara tog två utvisningar och båda när vi var i numerärt överläge. Det gör en stor skillnad när du inte låter dem ha fem eller sex power play, sa Colorados målvakt Andrew Raycroft till AP.

Nickas Bäckström spelade i 21.42 minuter, hade tre skott på mål och 0 i plus/minus-statistiken, medan Staffan Kronwall fick 13.50 minuter på isen, ett skott på mål och -1. Michael Nylander spelade bara drygt åtta minuter och hade mindre smickrande -2.

Colorados back Daniel Tjärnqvist lirade i drygt tio minuter och noterades för 0 i plus/minus-statistiken.

Carolina jagar vidare mot slutspel - och äntligen vann laget på hemmais igen.

Efter tre raka förluster i RBC Center blev det klara 4-1 mot Tampa Bay och nu är Hurricanes bara en poäng efter Florida och Buffalo (sjua och åtta i Eastern Conference).

Nattens match avgjordes definitivt i början av den tredje perioden. På 39 sekunder satte Joe Corvo två mål (3-1 och 4-1), båda i spel fem mot tre efter att en trio Tampa Bay-spelare utvisats inom loppet av en minut och sju sekunder.

- En stor möjlighet för vårt lag. Antingen blir det positivt eller mycket negativt om du nu inte lyckas göra mål, sa Corvo till AP.

Tampa Bay har varit en favoritmotståndare för Carolina denna säsong. Nattens seger var den femte - på fem matcher.

Anmärkningsvärt: Tampa Bay avlossade bara ett skott på mål i den första perioden och i hela matchen mycket blygsamma 13 skott.

- Ja, det är bedrövligt, tyckte Lightnings Jeff Halpern.

Carolinas back Niclas Wallin spelade i 14.20 minuter och noterades för 0 i plus/minus-statistiken.