Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-12

Men oväntat svårt för Washington mot Carolina

Washingtons Alexander Semin överlistar Carolinas målvakt Cam Ward.

Ligans bästa lag mot ligans sämsta lag.

Men ändå krävdes övertid när Washington knäckte Carolina med 4–3 (0–2, 2–0, 1–1, 1–0).

Nicklas Bäckström svarade för två matchavgörande passningar.

Capitals och målvakten José Theodore fick en mardrömsstart i Verizon Center. NHL:s jumbolag Carolina Hurricanes satte två av de tre första skotten och tystade hemmapubliken.

Och trots ett stort spelövertag (skotten totalt: 40–19) lyckades inte Washington reducera till 1–2 förrän 13.07 in i den andra perioden. Målskytt: Alexander Semin.

Samme Semin satte även det viktiga 2–2-målet – med 0,6 sekunder kvar av den andra perioden. Nicklas Bäckström serverade Semin en öppnande passning, ryssen skrinnade förbi en back och kom fri med Carolinas målvakt Cam Ward.

Carolina räddade en pinne

Ward räddade, men inte bättre än att han stötte pucken rakt ut på Semins klubba som snärtade in den precis innan paussignalen.

– Vi spelade hemma inför våra fans och låg under med två mål. Det fanns inget annat att göra än att börja spela bra och skjuta mycket. Annars hade vi inte vunnit matchen, sa Alexander Semin till AP.

I den tredje perioden tog Washington även ledningen (Tomas Fleischmann), men Carolina lyckades rädda en poäng genom Tim Gleasons 3–3-kvittering i numerärt underläge.

Gleason fick ett friläge efter att Capitals-backen Mike Green gjort ett misstag vid den offensiva blålinjen.

– Jag såg honom inte ens eftersom han var skymd av en annan spelare. Jag jagade honom och försökte komma i fatt, men han sköt ett fantastiskt skott, sa Mike Green om Gleasons insats.

Green avgjorde

Matchen till sudden death, alltså.

Där fick Mike Green revansch. Efter en fantastisk passning från Nicklas Bäckström 1.16 in i förlängningen avgjorde Green med ett handledsskott förbi Cam Ward i målet.

– Jag hade tur där och var bara exalterad att den gick in. Jag spelade inte så bra så det var en skön känsla att avgöra, sa Mike Green till AP.

Nu har NHL-ettan Washington 46 poäng efter 32 spelade matcher medan jumbon Carolina bara har samlat ihop 20 poäng på 31 matcher.