Matchfakta 19/1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-19

Frölunda - Mora 2-3 (0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (7.16) Ivan Huml (Yared Hagos, Håkan Bogg).

Andra perioden: 1–1 (7.02) Martin Plüss (Andreas Holmqvist, Ronnie Sundin) spel fem mot fyra, 1–2 (18.52) Tomas Harant (Mikael Simons, Anders Nilsson).

Tredje perioden: 2–2 (3.04) Jonas Johnson (Niklas Andersson, Martin Plüss) spel fem mot fyra, 2–3 (7.20) Toni Dahlman (Anders Bastiansen, Thomas Skogs).

Skott: 26–19 (4–8, 9–7, 13–4).

Utv, Frölunda: 5x2, 1x10. Mora: 7x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 11628.

Analys: Det var ingen större hockeyunderhållning som publiken i Scandinavium bjöds på. Lågt tempo och dåligt passningsspel gav inte många målchanser. Frölunda hade stora problem i försvaret och det slarvades friskt. Moras tre mål kom sedan Frölundas backar inte klarat av att rensa framför Joel Gistedt. I tredje perioden försökte Frölunda höja tempot och fick också en tidig kvitteringen. Mora tog dock snabbt tillbaka ledningen. Detta blev Moras fjärde seger på raken i Scandinavium. (TT)

Modo - Södertälje 4-2 (0–0, 1–1, 3–1)

Andra perioden: 1–0 (5.38) Magnus Wernblom (Patrick Yetman, Mattias Timander) spel fem mot fyra, 1–1 (18.46) Petri Pakaslahti (Linus Klasen, Quinn Hancock) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (1.58) Oscar Steen (Tommy Wargh, Patrick Yetman), 3–1 (8.26) Patrick Yetman (Andreas Salomonsson, Magnus Wernblom) spel fem mot fyra, 3–2 (9.48) Dragan Umicevic (Stefan Pettersson, Petri Pakaslahti), 4–2 (18.13) Andreas Salomonsson (Fredrik Warg, Atvars Tribuncovs) mål i tom kasse.

Skott: 23–26 (7–7, 6–13, 10–6).

Utv, Modo: 5x2. Södertälje: 5x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 6975.

Analys: Sjunde raka segern för Modo i en match som var föga händelserik under den första halvan, men öppnade upp sig efter Modos 1-0-mål i början på andra perioden. Södertälje tvingades då kliva upp och gjorde det bra. Kvitteringen föra andra paus klart rättvis. Modo såg ut att ha avgjort matchen efter 3-1, men det blev oerhört spännande mot slutet. Södertälje tryckte på och Modo såg mycket darrigt ut, målvakten Karol Krizan tvingades till ett par kanonräddningar. En kvittering för Södertälje hade inte varit orättvis, men nu lyckades Modo reda ut stormen och avgöra i tom kasse. (TT)

Luleå-Linköping 5-0 ( 1–0, 3–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.46) Mikael Lidhammar (Magnus Isaksson, Robin Lindqvist).

Andra perioden: 2–0 (4.24) Martin Chabada, 3–0 (7.49) Cory Larose (Jan Sandström, Lubos Bartecko), 4–0 (17.31) Johan Harju (Cory Larose, Lubos Bartecko) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–0 (9.31) Lubos Bartecko (Viktor Lindgren).

Skott: 40–33 (11–8, 16–10, 13–15).

Utv, Luleå: 7x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Linköping: 7x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 5008.

Analys: Luleå tog kommandot i matchen från första nedsläpp och åkte ifrån Linköping totalt. Tabelltrean verkade knappt vara intresserade av att vara med i matchen. Laget såg lojt och lamt ut. Först efter hemmalagets fjärde mål i slutet av mittrundan vaknade Linköping, men det var förstås för sent. Hemmalaget var på tå matchen igenom, vann alla viktiga närkamper, var först på pucken, och hade en spelsugen målvakt längst bak, Mattias Modig. 21-åringen har fått stå tillbaks för Gusten Törnqvist under större delen av säsongen, men visade nu att han är att räkna med. Rastislav Stana i Linköpingskassen var inte dålig mot Luleå, men han fick undermålig hjälp av sina utespelare. (TT)

HV71-Skellefteå 3-2 (2–0, 0–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.43) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Daniel Grillfors) spel fem mot fyra, 2–0 (3.55) Martin Thörnberg (Jukka Voutilainen, Johan Davidsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (9.15) Marcus Kristoffersson (Thomas Larsson), 2–2 (16.02) Tobias Viklund (Kimmo Koskenkorva).

Tredje perioden: 3–2 (14.29) Mikko Luoma (Jan Hrdina, Pasi Puistola) spel fem mot tre.

Skott: 33–25 (12–9, 9–8, 12–8).

Utv, HV71: 4x2. Skellefteå: 5x2.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Publik: 7038.

Analys: HV:s Martin Thörnberg var tvåmålsskytt innan det hade gått fyra minuter, men HV orkade inte hålla upp tempot. Ett skadedrabbat Skellefteå tog den tunga starten på rätt sätt, jobbade sig tillbaka in i matchen och gjorde 2–2 i slutet på mittperioden. Förre HV-spelaren Marcus Kristoffersson gjorde ett av Skellefteås mål och hade också chansen att avgöra med ett friläge. I stället sköt Mikko Luoma 3–2 fem minuter före full tid. Överlägsna serieledarna HV kom till slut undan med blotta förskräckelsen mot ett Skellefteå som gjorde en stark arbetsinsats och med lite flyt kunde ha vunnit matchen. (TT)

Brynäs - Timrå 3-4 (1–0, 2–4, 0–0)

Första perioden: 1–0 (10.35) Daniel Widing (Peter Nolander).

Andra perioden: 1–1 (3.44) Peter Regin (Pär Styf) spel fem mot fyra, 1–2 (4.51) Björn Svensson (Robin Jonsson, Mika Pyörälä), 1–3 (5.22) Johan Andersson (Robin Jonsson, Sanny Lindström), 2–3 (10.36) Nicholas Angell (Daniel Widing, Pavel Brendl) spel fem mot fyra, 2–4 (13.50) Kalle Koskinen (Mika Pyörälä, Petri Kokko), 3–4 (17.57) Andreas Dackell (Ove Molin).

Skott: 30–21 (8–6, 11–9, 11–6).

Utv, Brynäs: 3x2. Timrå: 6x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 7792.

Analys: Timrå vände ett underläge till seger i en målrik och händelserik match. 0–1 efter första blev 3–1 genom tre mål inom loppet av 1,38 i den andra perioden. Utvisningar höll på att ge Brynäs tillbaka övertaget, men trots två hemmareduceringar i den andra perioden höll Timrå undan och vann för första gången i vinter över Gävlelaget. Uddamålsunderläge inför den sista perioden fick hemmalaget att pressa hårt, men Timråmålvakten Johan Backlund var stabil i ett pressat läge, speciellt när Brynäs spelade sex mot fyra sista en och en halv minuten.