Philadelphia-tränaren rasande efter ny förlust

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-26

Fjolårets finallag Philadelphia Flyers har det tungt i säsongsinledningen.

I natt kom lagets fjärde förlust på de fem senaste matcherna – mot det förmodade bottenlaget Columbus.

Philadelphias målvakt Brian Boucher räddar ett skott.

Och det var aldrig något snack om vilket gäng som förtjänade segern.

12.19 in i den första perioden tog Blue Jackets ledningen. 25-årige Kyle Wilson slog till med karriärens första NHL-mål i sin blott tredje match.

Derick Brassard satte 2–0 i power play i den andra perioden och siffrorna kunde varit större om inte bortalagets målvakt Brian Boucher storspelat.

Flyers coach Peter Laviolette var rasande över lagets uppträdande.

– Det är riktigt frustrerande. Vi fick exakt det vi förtjänade i kväll. Om du inte går in för att kämpa, om du inte spelar matcher med energi och känslor kommer du att förlora varje gång. De första 40 minuterna fanns det ingenting där. Vi spelade huvudlös hockey utan energi, utan någon som helst passion, sa Laviolette.

Okej, Philadelphia skärpte sig något under den sista perioden, vann skotten med 12–4 och reducerade genom Ville Leino.

Men matchen slutade 2–1 till Blue Jackets och ingen kunde protestera mot det slutresultatet.

Columbus har nu inom loppet av några dagar slagit båda finallagen från i våras – Chicago (3–2 i lördags) och Philadelphia.

– Ett stort steg för det här unga laget, sa Blue Jackets coach Scott Arniel.

Columbus svenskar? Anton Strålman spelade i drygt 21 minuter och Samuel Påhlsson i drygt 14 minuter – utan att hamna i poängprotokollet.

Phoenix dystra svit i Montreal fortsätter. Laget har aldrig vunnit i hockeymeckat sedan klubben flyttade till Arizona säsongen 1996/97.

Men i natt var det dock nära. Canadiens lyckades vinna först efter förlängning – med 3–2.

Matchhjälte blev 25-årige Andrej Kostitsyn som med säsongens femte mål fixade bonuspoängen till hemmalaget 1.25 in i sudden death.

Svenske rookien Oliver Ekman-Larsson spelade i drygt 16 minuter, hade ett skott på mål och imponerade med sitt backspel.

Los Angeles Kings var det starkare laget i bortamatchen mot Minnesota Wild och vann till slut rättvist efter straffläggning.

Annars var det Wild som inledde vassast och tog en 2–0-ledning tidigt i den första perioden – mål av John Madden och Nick Schultz.

Men sedan fixade förre Södertälje-bekantingen Anze Kopitar via en assist (till Jarret Stoll) och ett eget mål både reduceringen och kvitteringen. Båda målen kom i power play.

Och utan storspel från Minnesotas finländske målvakt Niklas Bäckström hade bortalaget avgjort tidigare. Bäckström räddade totalt 32 skott och ordnade en poäng till Wild.

2–2 stod sig efter den fem minuter långa förlängningsperioden innan Kings kunde avgöra i den femte straffomgången genom mål av Michal Handzus.