Straffvinst för serieledarna

Publicerad 2013-10-31

Emanuelsson: "Inte en jättebra straff"

Växjö pressade serieledarna Skellefteå och det krävdes tio straffar innan matchen kunde avgöras.

– Det var skönt att den gick in, säger Skellefteås Petter Emanuelsson.

Det var hemmalaget Skellefteå som tog kommandot i matchen genom mål från Pierre-Edouard Bellemare. Växjö – som saknade fem spelare – skulle dock svara och inför den andra perioden var det Växjö som var i ledningen.

Något som Skellefteås tränare inte var nöjd med.

– Vi åker för lite skridskor och är för långsamma till puck, säger Hans Wallsson till Cmore.

Avgörande på straffar

Skellefteå kunde i den andra perioden kvittera till 2-2. Ett resultat som stod sig matchen ut efter en mållös tredje period.

Det krävdes sedan tio straffar innan matchen kunde avgöras genom Skellefteås Petter Emanuelsson.

– Det var skönt att den gick in. Det kanske inte var en jättebra straff, säger han till Cmore efter matchen.