Satsningen framåt blev två mål bakåt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-07

Modos chansning att ta ut målvakten gick inte hem

Modo plockade ut målvakten i slutet, men det blev i stället Djurgården som gjorde mål.

STOCKHOLM. Med två och en halv minut kvar och ställningen 2–1 till Djurgården plockade Modo ut målvakten.

Facit: Två baklängesmål och försämrad målskillnad som kan bli ödesdiger i kampen om en slutspelsplats.

– Jag ångrar mig inte, säger Modos tränare Hannu Aravirta.

Modo pressade på för en kvittering. Med drygt två och en halv minut kvar av matchen och tekning i offensiv zon fick man chansen i power play.

Hannu Aravirta tvekade inte utan plockade ut målvakten Roman Malek.

Tio sekunder senare skickade Michael Zigomanis in 3–1 för Djurgården och matchen var avgjord.

Vill alltid vinna

Men Aravirta plockade ut målvakten igen – och Djurgården hann med att göra 4–1 innan slutsignalen.

– Jag vill alltid försöka vinna matchen. Och man kan göra två mål på två minuter, säger Modotränaren som inte ångrar valet.

Även i förra omgången mot Luleå släppte laget in ett mål i tom bur.

Modo har nu minus åtta i målsskillnad. Det är tre mål sämre än konkurrenterna Luleå och Frölunda närmast över slutspelsstrecket...