Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-20

Även Bäckström målskytt i 4–2-segern

Han har haft det lite trögt den senaste tiden.

Men i natt lossnade det för världens bäste ishockeyspelare.

Alexander Ovetjkin såg till att Washington vände 0-2 till 4-2 i den sista perioden mot Edmonton.

Washington Capitals har varit på en lång bortaturné i väst - sju bortamatcher på de senaste åtta fajterna. Senast blev det förlust mot Vancouver med 2-3 trots ledning med 2-1.

I morse såg det ut att bli en ny torsk. Edmonton hade greppet och 2-0 efter två spelade perioder.

Men sedan kom den ryska showen igång. Alexander Ovetjkin gjorde 2-1 bara 32 sekunder in i den tredje perioden och satte även 2-2-kvitteringen efter drygt sex minuters spel med ett skott från snäv vinkel.

Vann skotten klart

Tomas Fleischmann (tid: 13.13) och Nicklas Bäckström (16.19 - assisterad av Ovetjkin) såg till att Capitals vände och tog en välförtjänt seger.

Laget vann nämligen skotten med klara 42-28 och bara storspel från Oilers målvakt Jeff Deslauriers under de två första perioderna - då han räddade 24 skott - gjorde att hemmalaget hade vittring på segern.

Något som en viss Alexander Ovetjkin förstörde med säsongens 22:a och 23:e mål.