Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-09

Mästarlaget Detroit har hittat toppformen.

I natt krossades Dallas med 6-1.

Och Red Wings svenskar svarade för sju poäng.

6-1-triumfen innebar femte raka segern för fjolårets Stanley Cup-mästare och enligt coachen Mike Babcock är förklaringen nyårsdagens utomhusmatch mot Chicago.

- Den matchen gav laget mer motivation. Engagemanget är mycket större nu, sa Babcock till AP.

Turco höll nere siffrorna

I natt startade Detroit i ett rasande tempo i ett fullsatt Joe Louis Arena (20 066 åskådare).

2-0 efter den första perioden kunde ha varit ännu mer om inte Dallas målvakt Marty Turco svarat för flera fina räddningar.

Hemmalagets dominans fortsatte i den andra perioden. Kirk Maltby gjorde 3-0 och Tomas Holmström satte fyran med knappt tre minuter kvar av perioden.

Även Henrik Zetterberg kom med i målprotokollet när han gjorde avslutade 6-1 drygt elva minuter in i den tredje perioden - “Zätas” 16:e fullträff denna säsong.

Tre assist av Kronwall

Men bäste svensk på isen var backen Niklas Kronwall med sina tre assist. Kronwall är den elfte Detroit-spelare som nått upp till minst 20 poäng denna säsong.

- Jag tycker det visar hur balanserat vårt lag är. Det finns inte många lag som är som vårat. Vi vet att vi har många killar som kan göra mål och poäng, sa slovaken Marian Hossa.

Hossa, Kronwall och Dan Cleary utsågs till matchen tre bästa spelarna.

Nytt mål av Loui Eriksson

Totalt blev det sju svenskpoäng i Detroit: Niklas Kronwall 0+3, Henrik Zetterberg 1+1, Tomas Holmström 1+0 och Nicklas Lidström 0+1.

Loui Eriksson gjorde Dallas tröstmål och befäster sin plats som bäste svenske målgörare i NHL. Eriksson har gjort 21 mål - två bättre än Vancouvers Daniel Sedin.