Djurgården drog längsta strået i svängderby

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-02

Djurgården vann mot SSK med 4-3.

I en svängig match stod Djurgården som slutsegrare.

Tredje perioden blev dramatisk. SSK tog över men Dif reste sig och kunde räkna hem sköna poäng.

– Känns skönt med tre poäng i den här matchen, säger en av kvällens målskyttar Marcus Krüger.

Hardy Nilsson gav order om full fart framåt från start.

Så blev det.

Ett skadedrabbat Djurgården behövde bara 49 sekunder i derbyt mot SSK. Sedan höll sig Oscar Eklund framme på pass från Krüger och satte 1-0 på matchens första skott, en chansning från blå som gick hem. Riku Helenius i SSK:s mål kan inte vara helt nöjd med det.

Aggressivt Djurgården pressade SSK

Inledningsvis hade Södertälje stora problem med ett kvickt och aggressivt Djurgården och fick mest ägna sig åt att värja sig från framstötarna.

Och andra började i samma stil. Det gick inte fullt lika kvickt, men efter 3.30 kunde Kristoffer Ottosson placera in pucken i öppet mål efter en målvaktsretur som gick rätt ut i banan.

I slutet på andra reducerade Fredric Andersson och bäddade för nerver i tredje. Mycket riktigt. Sex minuter in på den avslutande perioden hade SSK vänt.

Djurgården skakat

När Timo Seppinens skott letade sig igenom den trånga trafiken framför Djurgårdens mål var derbyt kvitterat. En minut senare krånglade Julian Jacobsen in ledningen.

Djurgården var skakat, men reste sig. Jimmie Ölvestad sköt in Dif i matchen igen efter att ha snappat upp pucken bakom mål och vinklat in en backhand inför ett kokande Hovet som skulle få anledning att jubla igen.

Med fem minuter kvar kunde Krüger avgöra med ett direktskott.

– Det känns riktigt bra att vinna den här trepoängaren. Det känns som om vi börjar hitta det som krävs för att vinna matcher, säger Krüger till Canal Plus.