I natt kom säsongens 15:e seger när Toronto knäcktes med 4-1.

Nicklas Bäckström bidrog med två passningspoäng.

Vinnare Brooks Laich och Viktor Kozlov firar.

På säsongens 17 matcher i Verizon Center har Washington alltså lyckats vinna makalösa 15. Ser man tillbaka lite längre har det blivit 21 segrar på de senaste 23 hemmamatcherna.

Nattens drabbning var förhållandevis lättvunnen. Visserligen tog Toronto ledningen med 1-0 i den första perioden - målskytt Niklas Hagman.

Men i den andra perioden fick hemmalaget fart på skridskorna och kvitterade till 1-1 i power play. Brooks Laich satte pucken i nät assisterad av Nicklas Bäckström.

Och med tio sekunder kvar av perioden tryckte målkungen Alexander Ovetjkin in 2-1-pucken. Ovetjkin avslutade också målskyttet med 4-1-pucken i tom bur som gav Bäckströms kvällens andra assistpoäng. Washingtons ryske stjärna har nu gjort totalt 25 mål denna säsong och kan vara på väg mot en ny MVP-titel.

Verizon Center var fullsatt (18 277 åskådare) för att bland annat bevittna när förre Capitals-kaptenen Mike Gartners tröja (nummer 11) hissades upp i taket. Publiksnittet i hallen har ökat med 33 procent jämfört med föregående säsong.

- Om det är 18 000 åskådare som hejar på dig vill du spela bra, sa Washingtons coach Bruce Boudreau.

Det ena leder till det andra och vice versa.

Patrik Berglund noterades för två assist och blev vald till matchens näst bäste spelare. Men det hjälpte ändå inte St. Louis Blues som föll på hemmais med 3-4 mot Anaheim Ducks.

6.41 in i den tredje perioden kom Berglunds andra passningspoäng när han spelade fram Brad Boyes. Det innebar 3-2 till Blues, men bortalaget kom igen starkt och hann både kvittera (Steve Montador) och avgöra (Bobby Ryan) innan slutsignalen.

Rookien Berglund har nu gjort 25 poäng (12 mål + 13 assist) denna säsong.

Per-Johan “Pebben” Axelssons Boston fortsätter att glänsa. I natt kom åttonde raka segern när Atlanta besegrades på bortais med 2-1. Michael Ryder satte avgörande pucken med lite mer än sex minuter kvar av matchen.

Boston har nu 58 poäng och delar därmed ledningen i hela NHL med San Jose Sharks. Bruins har dock en match mer spelad.

- Vi måste förstå att vi inte längre ligger utanför radarn. Vi kan inte smyga oss på de andra lagen, sa backen Aaron Ward.

“Pebben” spelade i drygt 13 minuter och sköt ett av Bruins totalt 28 skott på mål.

Tobias Enström och Niclas Hävelid spelade - som vanligt - mycket i Thrashers-försvaret: Enström 23.18 och Hävelid 18.15. I målet stod Kari Lehtonen.

Edmonton vann hemma mot Nashville med 5-2. Matchen avgjordes i mitten av den andra perioden då Oilers gick från 2-2 till 5-2 på bara två minuter och 16 sekunder.

Ende svensken, Robert Nilsson, lirade i 14.29 och fick med sig +1 i plus/minus-statistiken.

Chicago slog nytt klubbrekord i natt. Segern med 4-1 mot Minnesota innebar Blackhawks nionde raka seger och därmed är det gamla rekordet från 1971 (även tangerat 1981) på åtta raka segrar raderat.

- Vi känner oss som Boston Celtic, sa forwarden Jonathan Toews.

Det Toews syftar på är att basketlaget Celtics tog 19 raka segrar denna säsong innan sviten bröts i torsdags.

Backen Kim Johnsson spelade i 22.35 minuter (näst mest för Minnesota) och hade ett skott på mål.