Samuelsson bäst på isen i ny Detroit-seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-11

32-åringen avgjorde mot Buffalo

Glödheta svenskar Mikael Samuelsson trycker in 3-1-pucken mot Buffalo Sabres. Detroit har nu vunnit sex raka matcher.

Ny seger för Detroit och en ny svensk matchhjälte.

Mikael Samuelsson blev vald till matchens bäste spelare när Red Wings knäckte Buffalo Sabres med 3-1 i natt.

Den 32-årige svensken avgjorde matchen med endast 2.34 kvar av den tredje perioden.

Efter en läcker passning från tjecken Jiri Hudler slog Mikael Samuelsson till med en backhand som överlistade Buffalos eminente målvakt Ryan Miller.

”Fick en härlig passning”

- Hudler gav mig pucken när vi kom in i zonen. Jag försökte driva mot målet, men var tvungen att stanna upp. Jag gav tillbaka pucken till Huds och backen tappade bort mig för en sekund och Hudler stod för en härlig passning. Jag hade gott om tid, sa Samuelsson till AP.

Målet betydde 2-1 och minuten senare punkterade Marian Hossa (assisterad av Henrik Zetterberg) tillställningen genom att göra 3-1.

Detroit radar upp segrar

Mikael Samuelsson hade också en assist när han i den andra perioden passade fram Jiri Hudler till 1-1-kvitteringen. Den svenske högerforwarden har nu nått upp till tio mål och 19 assist under säsongen.

Detta var Detroits sjätte raka seger och fjolårsmästaren visar en hiskelig form just nu. Nu väntar en lång bortaturné för Red Wings. Första anhalt blir Dallas på måndag.

Matchens tre stjärnor blev Mikael Samuelsson, Ryan Miller (som räddade 45 skott) och Johan Franzén. Den sistnämnde gjorde inga poäng, men avlossade sju skott mot Miller.

Niklas Kronwall, som svarade för tre assist senast (6-1 mot Dallas), missade matchen på grund av influensa.