Rögle allt närmare spel i kvalserien

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-28

Kan börja förbereda sig för allsvenskan

Kvalserien kommer allt närmare för Rögle.

Efter 1–4-förlusten hemma mot Färjestad är klubben nu långt efter de resterande lagen i elitserien.

– Det här var inte allt för skoj, sade Mads Bödker.

Efter knappt den halva första perioden förstod nog både Rögle och klubbens supportrar vart matchen mot Färjestad var på väg, att det skulle bli förlust för sjätte matchen i rad.

Gästernas hade redan då ett spelmässigt övertag, 8–1 i skottstatistiken och de farligaste målchanserna.

Trots det dröjde det till den andra perioden innan Färjestad kunde ta ledningen då målvakten Jürgen Penker lämnade retur på Marcus Paulssons forcering och Dick Axelsson satte 1–0 i en relativt tom bur.

Dödande mål

2–0 kom redan 24 sekunder in den sista perioden genom Lubos Bartecko.

– Det målet var väldigt viktigt för oss. Vi visste att Rögle skulle komma ut och forcera för en kvittering, så det var skönt att få det målet så pass tidigt, sade Bartecko till PPV.

Tre minuter senare ökade samme Bartecko på till 3–0.

– Det målet dödade matchen, sade han.

– Vi kom från en tuff match (1–4 mot Skellefteå) och det här var bra för oss. Vi repade oss väl, kan man säga.

Rögles tränare Gunnar Persson petade målvakten Cristopher Nihlstorp och valde att satsa på Jürgen Penker i målet.

Brant uppförsbacke

Det höll i en och en halv period, sedan blev topplaget Färjestad för tunga att stå emot och som vanligt numera slutade det med förlust för Rögle.

– Skönt att vi gjorde mål i alla fall. På hemmaplan ska man inte bli nollade, sade Mads Bödker till PPV.

1–4 blev Rögles sjätte nederlag och skapade en ännu brantare uppförsbacke för laget. Klubben är elitseriens jumbolag och har hela tolv poäng upp till Timrå för att undvika kvalserien.

– Det där är inget som vi tänker på. Vi försöker ta en match i taget och försöker få spelet att fungera bättre för varje match vi gör. Nu tycker jag ändå att vi gjorde en okej match, sade Bödker.

Fram till OS-uppehållet är det nu fyra matcher och tolv poäng att spela om. Den tiden kommer att bli väldigt avgörande för Rögles framtid i elitserien.