Ett mål av Bäckström – två assist av Nylander

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-20

Alexander Ovetjkin.

Alexander Ovetjkin show nådde Anaheim i natt.

Nicklas Bäckström (ett mål) och Michael Nylander (två assist) var med och regisserade.

Tack vare Ovetjkins fyrverkeri vann Washington mot Anaheim med 6-4.

Efter 7.13 av den första perioden hade Washington slagit till tre gånger i Honda Center. Samtliga mål bar den ryske storstjärnan Alexander Ovetjkins stämpel - som framspelare.

Ovetjkin var med och passade till i tur och ordning Tomas Fleichmann, Mike Green och Nicklas Bäckström. På Greens 2-0 fick även Michael Nylander en passningspoäng.

Efter ”Bäckis” 3-0, en backhand från nära håll, byttes Anaheims målvakten Jonas Hiller ut och ersattes av Jean-Sebastien Giguere. Ducks fick lite fart under skridskorna och två reduceringar gav matchen liv igen.

I den andra perioden satte, skyttekungen och fjolårets MVP, Ovetjkin själv 4-2. Det var femte matchen i rad som den 23-årige vänsterforwarden hittade nätmaskorna. Andraassisten till det målet av Michael Nylander.

I den sista perioden kom Ducks tillbaka starkt och vann skotten överlägset (16-5), men närmare än 4-6 kom aldrig laget.

Boston hade också målkalas när laget slog rivalen Buffalo med 7-4 på hemmais.

Varken Per-Johan Axelsson i Boston eller Henrik Tallinder i Buffalo kom med i poängprotokollet.

Bäst på isen var Bruins Marc Savard som - liksom Ovechkin ovan - gjorde ett mål och tre assist i matchen.

Henrik Lundqvist hade en mörk afton. ”Henke” släppte in fem mål på 17 skott och blev utbytt när Vancouver vann i Madision Square Garden med 6-3 (se separat artikel) .