Klasen avgjorde på födelsedagen

Publicerad 2012-02-19

Malmö mot playoff efter 2-1 mot seriettan Örebro

Linus Klasen firade 26 år med att skjuta Malmö allt närmare playoff i hockeyallsvenskan. Malmö besegrade serieettan Örebro med 2-1 efter förlängning.

– Det var en jätteviktigt seger, säger tvåmålsskytten Linus Klasen.

Linus Klasen hade varit mållös i fem raka matcher innan han gjorde två mål mot Örebro. 1-0-målet kom i den andra perioden då Dragan Umicevic hittade Klasen med en perfekt diagonalpass. Klasen klippte till direkt.

”Spelat riktigt dåligt”

Örebro, som var kraftigt skadedrabbat och kom till spel med endast fyra ordinarie backar, såg inte ut att orka med någon forcering. Men drygt två minuter före slutsignalen kvitterade Örebros Conny Strömberg. Strömberg åkte in med pucken framför mål och satte en backhand med ryggen mot mål till 1-1.

Men Linus Klasen fick sista ordet i matchen. I förlängningen sköt han in segermålet till 2-1 i powerplay.

– Skönt att vi gör mål i powerplay för vi har haft en formsvacka där, men nu låter vi pucken gå bättre, säger Klasen till Viasat.

Klasen var också nöjd med att han fick bryta sin måltorka.

– Det var roligt att göra mål igen för jag har spelat dåligt innan när jag har haft födelsedag. Jag tycker inte jag var så bra i dag heller, men jag fick bra passningar och ibland måste man bara klippa till.

Inget födelsedagsfirande

I och med segern har Malmö nu fem poäng till godo på Södertälje som ligger under playoffstrecket. SSK har dock en match mindre spelad.

– Att vi lyckas ta poäng på övertid är väldigt viktigt för oss, säger Klasen.

Men något födelsedagsfirande blir det inte.