Murray närmare VM efter förlust

Publicerad 2012-03-30

San Jose utanför slutspel efter ny förlust i NHL

Douglas Murrays San Jose åkte på andra raka förlusten.

San Jose förlorade sexpoängsmatchen borta mot Phoenix med 0-2 och halkade ned under slutspelsstrecket.

Därmed blir lagets svenske backbjässe Douglas Murray allt mer aktuell för VM-spel.

Douglas Murray spelade inte i nattens match på grund av en ”lower body”-skada. Murray gjorde nyligen comeback efter den otäcka strupskadan, men fick en ny smäll i förra matchen mot Anaheim och klev av den matchen efter en period. Natten till fredagen svensk tid fick han från sidan av isen se sitt San Jose inkassera andra raka förlusten. Förlusten var extra tung då Phoenix samtidigt passerade San Jose och gick upp på slutspelsplats.

Målvakten storspelade

San Jose ligger dock bara en poäng bakom Phoenix och har lika många poäng som Los Angeles som för tillfället innehar sista slutspelsplatsen i den västra konferensen, med fyra matcher kvar.

San Jose avlossade 38 skott mot mål men fick aldrig hål på Phoenixs målvakt Mike Smith.

Matchen avgjordes i mitten av tredje perioden då Phoenix back Oliver Ekman-Larsson sköt ett skott som till slut letade sig fram till Radim Vrbata som satte 2-0.