Här är svenskens drömmål i Tjeckien

Publicerad 2013-01-31

Står för ett fantastiskt ”zorro-mål”

"Lev har sin Granlund". Så beskriver Lev Prags hemsida Nicklas Danielsson, 28, efter konstmålet i onsdagens match mot Vitiaz Tjechov.

2–1-målet lade grunden för Levs seger och den tjeckiska klubben är tack vare det fortfarande med i striden om en plats i Gagarin Cup-slutspelet.

Nicklas Danielsson.

Efter den tunga tiden i Bern leker livet för Nicklas Danielsson i den tjeckiska huvudstaden Prag. Förra veckan blev han pappa till en flicka, enligt Lev Prags hemsida, och på isen har det lossnat ordentligt för forwarden som finns med i Pär Mårts landslagstrupp till Oddset Hockey Games. På tolv matcher har Danielsson gjort elva poäng (5+6) – och på onsdagskvällen frälste han Levs fans med en kopia av Mikael Granlunds konstmål i VM 2011.

Fick passning från Gynge

Det var knappt tre minuter in på den tredje perioden i hemmamötet med Vitiaz Tjechov som svenske kedjekompisen Richard Gynge skickade ner en passning bakom motståndarmålet. Danielsson tog fast pucken, lyfte upp den på bladet och lade in den över axeln på målvakten Ivan Lisutin med en så kallad zorro-rörelse.Målet betydde 2-1 för Lev som sedan gjorde tre baljor till på matchens avslutande 17 minuter och vann med 5-2. Förutom konstmålet stod Danielsson även för en assist. Med fyra matcher kvar att spela av grundserien ligger Lev precis utanför slutspelstrecket i KHL:s västra konferens. Upp till Donbass Donetsk och Dynamo Minsk, som båda har en match mer spelad, på de två sista slutspelsplatserna skiljer dock bara två poäng.

Fortsatt spel i vår

Skulle Lev och Danielsson inte lyckas ta en plats bland de åtta främsta lagen blir det trots allt fortsatt spel i vår. Förra tisdagen meddelade KHL att de instiftat ett extra slutspel under namnet "Cup of Hope" för att säsongen inte ska ta slut redan den 17 februari för klubbarna som missar Gagarin Cup.