Sänkte Frölunda: ’Det är årets mål’

Färjestad vann med 7–3 i Scandinavium

Publicerad 2022-10-15

Färjestads Theodor Lennström (mitten) jublar efter att ha utökat ledningen till 3–1 – trots att Färjestad spelade tre mot fem.

Mål i 3-mot-5 hör inte till vanligheterna.

Men det var vad Färjestads Theodor Lennström lyckades med.

– Det är ju årets mål, gastade Lasse Granqvist i C More efter 7–3-segern mot Frölunda.

Färjestad BK

Färjestad tog ledningen efter mindre än två minuter.

Den kallduschen lyckades Frölunda aldrig riktigt hämta sig ifrån. Färjestad var lite piggare, effektivare och snabbare och gled sakta men säkert ifrån till en storseger inför fullsatta läktare i Scandinavium.

Det hade gått knappt två minuter av matchklockan när Per Åslund gjorde 1—0 för Färjestad efter en snabb spelvändning.

Det var nionde gången för säsongen – på tio matcher – som Frölunda släppt in första målet. Tio minuter senare kom dessutom ett Färjestadsmål till när Henrik Björklund gjorde 2—0 precis när Frölunda skulle bli fulltaligt igen efter en utvisning.

Till slut, bara några minuter senare, kom dock även hemmalagets målskytte i gång när Max Friberg hittade en lucka mellan tidigare Frölundamålvakten Matt Tomkins ben och reducerade.

Mål i boxplay

Direkt efter nedsläpp hamnade pucken dessutom i mål igen. Men domaren hade precis innan blåst av för en slashing, som gav Färjestadsbacken Axel Bergkvist matchstraff och Frölunda ett fem minuter långt numerärt överläge.

Drygt två minuter senare blev det dessutom spel fem mot tre. Då gjorde i stället Färjestad 3—1.

Theodor Lennström snappade upp pucken vid blålinjen kontrade på egen hand in ännu ett mål bakom Lasse Johansson.

– Det är ju årets mål, gastade Lasse Granqvist i C More.

– Mål i tre mot fem... Jag vet inte om jag gjort det förut. Men jag läser passningen och får ett läge att gå, tar chansen och så lyckas jag göra mål, sade han själv.

Frölunda har haft stora problem att göra mål i sitt powerplayspel hittills. Inför matchen mot Färjestad stod Göteborgslaget på 3 mål på 30 försök – faktiskt lika många mål som laget hade lyckats med i boxplay.

Men tio sekunder efter Lennströms soloåkning satt pucken till slut (Jere Innala).

Nytt matchstraff

Den andra perioden blev desto målsnålare – i början i alla fall.

Sedan blixtrade Färjestad (Oscar Lawner) till när Pontus Johansson satt utvisad – och några minuter senare fick Johansson revansch när han reducerade till 3—4.

Det blev dessutom 5—3 till Färjestad också innan perioden var slut, efter ett fint avslut av Patrik Lundh.

Hänger ni med?

Det gjorde till slut inte Frölunda utan släppte i sistaperioden in ytterligare ett mål (Henrik Björklund igen) och när Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen boxade till sig ett matchstraff i slutet av matchen fastställde Marcus Wessfält slutresultatet till 7–3.

Färjestads Oscar Lawner jublar efter 2-4.