Hattrick-show av NHL-rookien

Publicerad 2014-12-23

Tre mål inom drygt 20 minuter

NEW YORK. Regerande mästarna hade ledningen med 3-0.

Då tog Calgary-rookien Johnny Gaudreau över – och gjorde ett äkta hat trick på lite drygt 20 minuter.

– Det känns rätt speciellt, säger han efter det som till slut blev en 4-3-seger.

Johnny Gaudreau räknas, tillsammans med Filip Forsberg och Florida-backen Aaron Ekblad, som hetaste Calder Trophy-kandidaten när NHL går mot julvila – och när hans Calgary i natt gästade Los Angeles Kings visade han varför.

Regerande mästarna hade ledningen med 3-0 så sent som i slutet av andra perioden, men då klev ”Johnny B Goode” fram och prickade in en första reducering.

Sedan väntade han visserligen till slutet av tredje, men då kom en till – och så, när mindre än en minut återstod, kvittering.

”Rätt speciellt”

Ett äkta hat trick alltså – den första i 21-åringens korta karriär.

– Det känns rätt speciellt, säger han blygsamt till Flames hemsida.

För Calgary-fansen var den tidiga julaftonen dock inte slut med det.

04.07 in i övertidsperioden pangade Mark Giordano – själv tidig Norris Trophy-kandidat – in den avgörande 4-3-pucken också.

Därmed var en åtta matcher lång förlustsvit bruten – på det mest spektakulära sätt.