Knockade OS-stjärnan blev FBK:s hjälte: ”Att göra målet var fantastiskt”

Sedan klev knockade OS-stjärnan Lubos Bartecko fram och sänkte Skellefteå i sudden death.

– Att göra mål i sudden är fantastiskt roligt, säger Bartecko.

Följ ämnen
Färjestad BK
Matchhjälte Lubos Bartecko avgjorde kvartsfinal tre i sudden death. FOTO: JIMMY WIXTRÖM

Färjestad och Skellefteå bjöd på grym slutspelshockey i går. Lagen krigade hårt och länge såg bortalaget ut att ta kommandot rejält i matchen när de gjorde 3-1.

Kopplat greppet

Men Färjestad vägrade att ge upp och hänga två viktiga kvitteringskassar inom loppet av 30 sekunder i tredje perioden.

Men den verkligen hjälten blev Lubos Bartecko. Efter att ha spelat 24 minuter i sudden klev slovaken fram när det behövdes som mest och avgjorde matchen när han smackade in 5–4.

Ett mål som gör att Färjestad kopplat grepp om kvartsfinalserien.

– Att göra mål i sudden är fantastiskt roligt. Vi ska vara glada över den här vinsten men det gäller att ladda om snabbt. Det är fortfarande en lång serie, säger Bartecko.