Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-21

Stor skräll i ett stökigt och hett Slaget om Siljan

Mora knockade stjärnspäckade Leksand i hockeyallsvenskan.

I slutminuterna urartade så Slaget om Siljan i vilt slagsmål.

– Det känns något så in i helvete att få stryk mot dom här, säger Leksands Jesper Ollas efter 1–4-förlusten.

I hårdsatsande Leksand gjorde Andreas Johansson – den senaste i raden av tunga värvningar – debut. Men det hjälpte föga mot det betydligt mer anonyma Mora.

Bortalaget dominerade matchen igenom. I den första perioden var det bara en storspelande Leksandsmålvakt Joacim Eriksson som höll kvar hemmalaget i matchen.

Mål i tre mot fem

I den andra perioden orkade dock inte Eriksson stå emot. Martin Johanssons sköt 1–0 och Mikael Zettergren ökade på till 2–0 i spel fem mot fyra.

När sedan Håkan Bogg kontrade in 3–0 i spel tre mot fem (!) var det gonatt för Leksand.

– Det här ska inte få hända. Det finns inga ursäkter, säger Jesper Ollas till Viasat.

Med fyra minuter utbröt så ett rejält slagsmål. Först satte Victor Amnér in en perfekt tackling på Markus Persson. I situationen därefter hamnade Oliver Ekman-Larsson och Victor Enmalm i ett vilt bråk med kastade handskar. Både Enmalm och Ekman-Larsson fick matchstraff.

– Det blir grinigt från deras håll. Men vi står upp bra och gör en riktigt bra match, säger Moras Håkan Bogg till Viasat.

Mål i tom kasse

Leksand lyckades reducera med knappt tre minuter kvar att spela och chansade med att ta ut målvakten.

Då slog i stället Daniel Viksten in 4–1 i tom kasse.

Ett mycket frustrerande Leksand fortsatte sedan att ta utvisningar i slutminuterna. Jean-Luc Grand-Pierre och Marcus Weinstock var två av dem som skämde ut sig. Sammanlagt delade domarna ut 161 utvisningsminuter i den stökiga matchen.

Leksand fick också nyförvärvet Andreas Johansson fotskadad. Han utgick efter två perioder.

– Han fick känning av sin fotskada, klev av isen av säkerhetsskäl, sade Leksands sportansvarige Patric Kjellberg till TT.