Dagens namn: Elise, Lisa

Brynäs gjorde mål – efter 96 minuter

Publicerad 2017-03-24

(0–0, 0–0, 0–0, 0–0 och till slut 1–0).

Det tog 95 minuter och 56 sekunder innan Brynäs tog en viktig seger mot Linköping i vad som, enligt C More, är den längsta SM-slutspelsmatchen någonsin utan mål.

Simon Bertilsson blev stor matchhjälte igen.

C MORE

Efter fyra spelade perioder konstaterade C More att matchen mellan Brynäs och Linköping var den längsta utan mål i SM-slutspel någonsin.

Det såg sedan ut som att det skulle bli en sjätte period, men efter 95 minuter och 56 sekunder spräckte Simon Bertilsson nollan med ett segermål.

25-åringen blev därmed matchhjälte för andra hemmamatchen i rad.

”Värre än 0–6”

Linköpings tränaren Dan Tangnes, som såg sitt lag lyfta sig efter den inledande 0–6-förlusten i kvartsfinalserien, var väldigt besviken.

– Att torska med 1–0 efter dubbel övertid när killarna krigar så här hårt är givetvis tungt och värre än att förlora med 6–0 i första..., säger LHC-tränaren i C More.

– Men vi kommer bli starkare av det här och de kommer garanterat att få det tufft i Linköping på söndag.

Brynäs går i och med segern upp till 3–1 i matcher och kan avgöra kvartsfinalen i nästa match.