Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-28

"Ett overkligt mål"

Daniel Sedin gör sitt drömmål bakom Kirpusoff.

Snurrigt värre, Daniel Sedin.

Vancouvers svenske stjärna bjöd på ett riktigt klassmål när Calgary slogs tillbaka med 5-3.

– Ett overkligt mål, säger lagkamraten Mason Raymond.

Det är målet som hela NHL snackar om. Vid ställningen 1-1 och med knappt tre minuter kvar av första perioden mellan Vancouver Canucks och Calgary Flames bjöd Daniel Sedin publiken i GM Palace på en försenad julklapp.

Gjorde en spin-o-rama

Efter en passning från tvillingbrorsan Henrik kom han ensam mot Calgarybacken Cory Sarich.

Då valde den svenske stjärnan att med en, så kallad, spin-o-rama snurra förbi sin motståndare och satte sedan en backhand mellan benen på en förvånad Miikka Kiprusoff i gästernas mål.

– Ett overkligt mål. Det där målet måste hamna på TSN:s highlight-rulle, sa lagkamraten Mason Raymond.

Svensken själv var desto mer ödmjuk.

– Pucken träffade backens klubba, så jag hade lite tur, sade Daniel Sedin till TSN.

Näslund-poäng nummer 800

Daniel Sedin tackade för passningen till sitt mål genom att lira fram brorsan Henrik till det matchavgörande 4-3-målet.

Även Markus Näslund fick en assist på det målet och ytterliggare en då han spelade fram Sami Salo till 3-1-målet vilket innebar att kapten Näslund nu gjort 800 poäng under sin NHL-karriär.

Mattias Öhlund spelade inte matchen på grund av sina nackproblem. Däremot noterades backlöftet Alexander Edler för en assist.