Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-21

Nollat av Chicago

Tvärstopp. Inte ens Tomas Holmström framför kassen hjälpte Detroit mot Chicago.

Den tunga säsongen fortsätter för Detroit.

I natt blev det en klar 3–0-förlust mot Chicago för det hårt skadedrabbade Red Wings.

Detroit kallas för svensklaget då och då. Men just nu gör det inte skäl för det namnet.

I nattens förlust mot Chicago fanns bara två svenskar på isen: backen Nicklas Lidström och forwarden Tomas Holmström.

Resten av gänget (Niklas Kronwall, Andreas Lilja, Johan Franzén, Jonathan Ericsson och Henrik Zetterberg) är skadade.

Lägg till ytterligare några Detroit-spelare på skadelistan så förstår ni att det inte är lätt.

Hjalmarsson tillbaka

Mot Chicago lyckades inte Red Wings med mycket. På de två första perioderna avlossade fjolårsfinalisten bara tio skott mot Chicagos målvakt Cristobal Huet.

För Blackhawks gick det bättre. I slutet av den andra perioden avgjordes matchen när Brian Campbell och Dustin Byfuglien satte 2-0 och 3-0 bakom målvakten Chris Osgood.

– De målen dödades oss. I tredje spelade vi helt utan energi, sa Detroitcoachen Mike Babcock till AP.

Matchens lirare blev Cristobal Huet som med 20 räddade skott höll nollan för andra matchen i rad.

Chicagos back Niklas Hjalmarsson var tillbaka i laget efter att ha missat en match på grund av influensa. Hjalmarsson spelade i 20.29 minuter och noterades för +1 i plus/minus-statistiken.