Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-04

Efter två veckors AHL-spel i Manchester Monarchs var Oscar Möller tillbaka i NHL igen.

Och den 20-årige rookien, som tidigare under vintern varit axelskadad, slog till direkt.

Oscar Möller.

Möller klippte in en retur för säsongens sjunde mål när han gav Los Angeles Kings ledningen med 4-3 borta mot Columbus Blue Jacket.

Målet kom drygt 14 minuter in i den andra perioden, men det räckte inte för att Kings skulle ta poäng i matchen.

Hemmalaget kom nämligen igen och kvitterade innan pausvilan (Jiri Novotny) och avgjorde sedan till 5-4 i den tredje perioden genom Manny Malhotra (två mål och en assist i matchen).

Malhotra assisterades av kaptenen Rick Nash och Kristian Huselius.

- Det viktigaste, och jag tror det var vad vi alla var gladast över i omklädningsrummet, är att vi spelar en bra ishockey. Vi är på en slutspelsplats och i nuläget är detta det bästa klubben någonsin gjort, sa Manny Malhotra till AP.

Förutom assisten till 5-4 hade Huselius också tre skott på mål under de knappa 20 minuter han spelade.

Tidigare hemmastarka Washington är inne i en djup svacka i Verizon Center. I natt kom andra raka förlusten och den fjärde på de sex senaste hemmamatcherna.

Carolina vann enkelt med 5-2 efter att ha gjort mål på alla möjliga sätt: på straff, i numerärt överläge och numerärt underläge och i spel fem mot fem.

- Vi går igenom den här svackan nu. Det såg ut som om det var en total brist på energi, sa Washingtons coach Bruce Boudreau till AP.

Nicklas Bäckströms svit på tio raka matcher med poäng blev bruten. ”Bäckis” hade fyra skott på mål, men noterades också för -2 i plus/minus-statistiken.

Backen Staffan Kronwall noterades för noll i samma statistik. Michael Nylander var petad från laget för fjärde matchen i rad och ”Nyllet” kan mycket väl tradas bort senare i dag.

Carolinas back Niclas Wallin hade +1 och spelade i 16.08 minuter.

Vancouver låg under med 0-2 redan efter åtta minuter i hemmamötet mot Minnesota.

Men när matchen var slut hade svenskgänget gjort fyra raka mål och vänt till en 4-2-seger.

Ingen av de blågula spelarna gjorde mål, men däremot noterades de för totalt fyra assist: Henrik Sedin hade två, brorsan Daniel Sedin ett och Mats Sundin ett.

27-årige Alexandre Burrows, som strax innan matchen skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med Canucks, gjorde två av målen - båda gångerna assisterad av Henrik Sedin.

Vancouver har nu vunnit elva av de senaste 13 matcherna och är femma i den jämna Western Conference.

Dallas tog en mycket meriterande seger när de besegrade topplaget San Jose med 4-1 på bortais.

Rookien Fabian Brunnström hade två assist i matchen - till James Neals 1-0-mål i den första perioden och till Brian Sutherbys 3-1-mål i den tredje perioden.

Strax efter 3-1 assisterade Loui Eriksson fram James Neal till hans andra mål för kvällen och slutresultatet 4-1. Neal blev också vald till matchens bäste spelare.

Detroit vann med 5-0 mot St. Louis efter två svenska mål (se separat artikel).

Atlantas back Tobias Enström assisterade till Ilja Kovaltjuks 3-4-reducering i hemmamatchen mot Florida.

Men målet - matchens sista - kom för sent (17.34 in i den tredje perioden) och Panthers kunde hålla undan till ännu en viktig seger i jakten på slutspel.

Michael Frolik gjorde två av Floridas mål och blev vald till matchens bäste spelare.

- Jag fick tag i ett par returer. Detta var mycket viktiga poäng för oss, sa Frolik.

Enström hade förutom assisten också två skott på mål under de 24 minuter - mest av alla Atlanta-spelare - han spelade.

Johnny Oduya blev New Jerseys matchhjälte när han klippte in 3-2 i sudden death borta mot Toronto (se separat artikel).

Eastern Conferences topplag Boston Bruins förlorade på hemmais mot Philadelphia med 4-2 efter att Flyers i den sista perioden gjort tre mål - varav två kom från Simon Gagnes klubba.

Ende svensken på isen - Bostons Per-Johan Axelsson - spelade i 15.24 minuter och noterades för -2 i plus/minus-statistiken.

Fjolårsfinalisten Pittsburgh fortsätter att vinna. I natt mot Tampa Bay kom nionde segern på de senaste 14 matcherna och Penguins är placerad på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference.

Kaptenen Sidney Crosby saknades dock för fjärde matchen i rad på grund av ljumskproblem, men i hans frånvaro glänste Chris Kunitz som gjorde två av målen i 3-1-segern.

Daniel Alfredsson spelade mest av alla Ottawa-spelare (22.25 minuter), men blev ändå poänglös liksom Senators. De förlorade hemmamatchen mot Calgary med klara 6-3.

Flames högerforward David Moss noterades för NHL-karriärens första hattrick när han gjorde 4-2, 5-2 och 6-3 (i tom bur).

Jarome Iginla gjorde två mål - karriärens 401:a och 402:a fullträff. Calgarys sjätte mål gjordes av Warren Peters - hans första NHL-mål.

Kapten Iginla hyllade de övriga två.

- Vi är oerhört glada för dem. Att se David göra sitt första hattrick var mycket spännande, sa Iginla.

Inga svenskar fanns på isen när Nashville besegrade Edmonton efter sudden death (6-5). Avgörande målet gjordes av Jason Arnott (säsongens 27:e) 2.31 in i förlängningen.

Edmontons Robert Nilsson var utanför laget vilket spädde på rykten om en försäljning senare i dag.

Chicago slog Anaheim hemma efter sudden death. 3-2 slutade match efter att Martin Havlat avgjort 1.40 in i förlängningen.

Samuel Påhlsson saknades fortfarande i Ducks laguppställning.