Vilken härlig dubbel, Edler!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-10

Vancouvers svenske back Alexander Edler gjorde det avgörande målet och blev vald till matchens bäste spelare när Canucks slog Nashville Predators med 3-1 i natt.

Men liraren bakom succén var lagkompisen Daniel Sedin.

Alexander Edler.

Edlers 2-1-mål kom när endast 34 sekunder spelats av den tredje perioden.

I power play hittade Daniel Sedin sin svenske lagkompis med en lysande passning bakom ryggen. Edler hade åkt upp i den vänstra tekningscirkeln och slog in pucken i ett halvt öppet mål förbi Nashvilles målvakt Dan Ellis.

Ett mycket tjusigt ishockeymål, helt enkelt.

– Daniel gjorde en otrolig passning. Han hade två gubbar på sig och passade den bakom ryggen. Jag hade tomt mål så det var inget svårt skott för mig, sa Alexander Edler till AP efter säsongen andra fullträff.

Även Henrik Sedin var inne på isen och hade “tredjeassisten” till det läckra målet.

Alex Burrows satte sedan 3-1 i tom bur när 44 sekunder återstod av matchen.

Mattias Öhlund spelade i drygt 23 minuter och var med i förarbetet till 1-0 08.35 in i den första perioden. Öhlund höll kvar pucken i anfallszonen och några sekunder och passningar senare satte Pavol Demitra pucken i mål.

Snacket efteråt handlade mycket om Vancouver tuffa, fysiska spel. Eller som Nashvilles coach Barry Trotz hellre uttryckte det: Vancouvers fula ishockey.

– Ligan kommer att behandla detta. Jag försöker skydda mina spelare. Det finns två oskrivna lagar: du ska inte gå efter huvudena och du ska inte gå efter knäna. Jag tycker de bröt mot den koden några gånger, sa en upprörd Barry Trotz.

Vancouver är ute på säsongens hittills längsta bortaturné. Nattens seger var välkommen då Canucks på de tidigare fem bortamatcherna bara vunnit en (2-1 mot Minnesota). På lördag avslutas turnén när Vancouver möter Edmonton.

Los Angeles blev förnedrat på bortais i Denver. Hemmalaget Colorado öste under första halvan av matchen in mål bakom Kings-målvakten Jason LaBarbera.

Inte ens efter 6-0-målet, i numerärt underläge 11.18 in i den andra perioden, fick LaBarbera avlösning.

Erik Ersberg stod i båset, men fick i alla fall se kollegan spela upp sig resten av matchen. Nätet bakom LaBarbera behövde nämligen inte vittjas fler gånger.

Oscar Möller gjorde LA:s tröstmål till 6-1 i power play - vilket också blev slutresultatet. Colorados back Daniel Tjärnqvist spelade i 18.35 och noterades för ett skott på mål.

Philadelphia slog NY Islanders med 4-3 och har nu sju raka matcher med poäng hemma i Wachovia Center.

Nattens hjälte: Simon Gagne som gjorde 4-3 i power play med nio minuter kvar att spela - hans 14:e fullträff för säsongen.

– Jag hittade en lucka på plockhandssidan, sa Gagne om målet.

Montreals målvakt Jaroslav Halak valdes till matchens lirare när Canadiens hemma besegrade Calgary med 4-1. Slovaken Halak räddade 32 skott och för honom var det en efterlängtad seger - hans första på sju veckor som startande målvakt.

Robert Lang gjorde två av Montreals mål (1-0 och 3-1) och är nu uppe i totalt tio denna säsong.