Karlskrona fortsatt obesegrade

Uppdaterad 2013-09-24 | Publicerad 2013-09-23

Överraskningslaget tog femte raka segern

Karlskrona/Stockholm. Karlskrona kom förra säsongen sist i allsvenskan och tvingades att kvala sig kvar. Förändringen till den här säsongen är total. Full pott efter fyra matcher och i kväll fortsatte segertåget när Malmö besegrades.

– Jobbar vi så här är det ingen som tar oss, eller det är svårt att ta oss i alla fall, säger Karlskronas tränare Janne Karlsson.

Karlskrona var inför säsongen nederlagstippade men det verkar inte vara något som laget själva har brytt sig om. Inför kvällens hemmamatch hade man vunnit samtliga matcher och lagets segerrad utökades ytterligare efter matchen mot Malmö. Karlskrona satte fart direkt och kunde efter fem minuter ta ledningen genom Martin Janolhs. Laget hade sedan ett flertal bra lägen som man inte lyckades att utnyttja och ställningen var 1-0 efter första perioden.

Två snabba mål avgjorde

I den andra perioden tog det fem minuter innan Karlskrona utökade sin ledning till 2-0 genom Jesper Jensen. Knappt hade publiken i Karlskrona slutat att jubla innan nästa mål kom. Efter ett misstag från Malmö kunde Karlskrona snurra upp försvaret och Filip Cruseman kunde enkelt lägga in 3-0 i öppen bur.

Malmö försökte hota men Karlskrona – som endast hade släppt in två mål inför kvällens drabbning – höll tätt och lagets målvakt Patrick Galbraith agerade tryggt. I stället kunde Karlskrona utnyttja ytterligare ett individuellt misstag från Malmö och göra 4-0. Jordan Smotherman snappade upp pucken och efter en snurrfint serverade han Sergio Somma – som dock missade – men Smotherman kunde slå in returen på tennis i öppet mål.

– Vi gör en toppmatch och jag tycker inte det är något snack i slutändan. Vilka mål vi gör. Vi har klapp-klapp- mål där, sedan en snurrfint och mål på volley. Vi spelar en rolig hockey, säger Karlskronas tränare Janne Karlsson till Sportbladet.

Tröstmål

Matchen kändes avgjord inför den tredje perioden och det blev än större uppförsbacke för Malmö tidigt i den tredje perioden. Karlskrona utökade sin ledning innan Nicklas Jadeland reducerade till 5-1 efter 48 minuter. Några fler mål blev det inte i matchen och Karskrona kunde inkassera tre poäng. Av förståeliga skäl var Janne Karlsson efter matchen nöjd med sitt lag och varnar övriga lag i serien.

– Det är hockeygodis på högsta nivå. Det är inte bara att vi lirar. Vi offrar oss och jobbar hårt. Vi är bra defensivt och har bara släppt in tre mål. Men jag skenar inte iväg. Vi är jävligt bra och jag säger det varje dag till killarna: Vi är bäst. Jobbar vi så här är det ingen som tar oss, eller det är svårt att ta oss i alla fall. Men konsten är att kunna vara ödmjuk, säger Janne Karlsson.

Karlskrona har efter fem omgångar tagit full pott och leder hockeyallsvenskan.