Dagens namn: Elise, Lisa

Jämnt i kampen om tredjeplatsen

Publicerad 2013-03-02

Färjestad bortabesegrade Luleå

Färjestad tog viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen i elitserietabellen när Luleå bortabesegrades med 4–3 på lördagseftermiddagen.

Matchen blev jämn och avgjordes efter straffläggning.

Uppgörelsen inleddes utan större intensitet. Båda lagen hade sju spelare på skadelistan, några säkert där för att vara fräscha inför slutspelet.

Nyskapade kedjeformationer gjorde att passningsspelet hackade betänkligt, särskilt för Luleå.

Färjestad tog ledningen efter halva första perioden. Joakim Hillding kom helt fri med Luleåmålvakten som var chanslös när skottet kom. Chris Lee stod för det öppnande passet, riktigt vackert.

Tillbakapressat

Luleå var tillbakapressat stora delar av perioden, men i slutet vispade Niklas Olausson till med ett backhandskott som ledde till kvittering.

Färjestad vann skotten i perioden med 14–7.

Slutrundan inleddes med ställningen 1–1. Sedan blev det målrikt när båda lagen satsade allt framåt och glömde bort försvarsspelet.

Efter 14 minuter hade fyra mål fallit och resultattavlan visade 3–3, vilket stod sig perioden ut.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen avgjorde Magnus Nygren för Färjestad med ett rappt slagskott.