Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-13

Nu har även Johan Harju fått göra NHL-debut.

Men det kunde börjat roligare för Tampa Bay Lightnings rookie.

Pittsburgh Penguins vann nämligen med klara 5–1 (0–0, 2–0, 3–1).

Sidney Crosby dunkar in ett mål för Pittsburgh. Johan Harju fastnade inte på bild under matchen.

Tampa Bay höll jämna steg till knappa åtta minuter kvar av den tredje perioden.

Men då – vid ställningen 2–1 till Pittsburgh – slarvade backen Pavel Kubina vid blå linjen och gav hemmalaget ett kontringsläge.

Maxime Talbot tog tillvara på det och satte distinkt 3–1 till Penguins. Då var Johan Harju inne på isen och noterades alltså för ett minus i statistiken, men den förre Luleåspelaren kan inte alls lastas för målet efter Kubinas fatala misstag.

Johan Harju blixtinkallades från AHL-laget Norfolk Admirals efter att Tampa Bays kapten Vincent Lecavalier bröt handen i fredagens förlust mot Washington Capitals.

Lecavalier beräknas vara borta i 3–4 veckor och räkna med att 24-årige Johan Harju får fler chanser i NHL den närmaste tiden.

Crosby glänste

Totalt spelade Harju i 10.54 minuter och noterades för ett skott på mål och en hakningsutvisning i den första perioden när superstjärnan Sidney Crosby hade ett friläge precis framför Tampa Bays målvakt Mike Smith.

Det var också Crosby som avslutade Pittsburghs show genom att sätta 4–1 och assistera till 5–1.

Penguins målvakt Marc-Andre Fleury noterades för sin 150:e NHL-seger.