Carl Söderberg stod för ett mål och en assist.

1–2 hemma mot Edmonton med nio minuter kvar.

Då exploderade svenskduon Carl Söderberg och Loui Eriksson.

Resultatet: Boston-seger med 5–2.

– Vi kom in i ett flyt, sa Söderberg.

Målvakten Ben Schrivens i Edmonton Oilers såg ut att bli den store matchhjälten i TD Garden i Boston. Han hade räddat närmare 30 skott efter drygt 50 minuters spel.

Men då var det dags för ett par svenskar – och en 21-årig kanadensisk back – att visa vägen.

På två minuter och 34 sekunder gjorde Boston Bruins tre mål:

11.04: 2–2 genom Loui Eriksson (säsongens tredje) när han var framme på en förlupen puck och satte den säkert bakom Schrivens. Assist från Dougie Hamilton och Carl Söderberg.

12.29: 3–2 genom Carl Söderberg (säsongens fjärde) där svensken stod mitt i slottet och fick en perfekt macka av Patrice Bergeron. Assist även denna gång till Dougie Hamilton.

13.38: 4–2 genom Dougie Hamilton (ovan nämnde back). Assist från Loui Eriksson och Reilly Smith. Söderberg stod framför målet och störde Ben Schrivens när Hamilton sköt.

– Vi kom in i ett flyt. Ofta när vi spelar hemma och gör ett mål får vi igång hela laget. Nu fick vi ett par powerplay och avgjorde, sa Carl Söderberg enligt nhl.com.

– Vårt lag ger aldrig upp. Så det kommer inte att finnas många tredje perioder där vi blir utspelade, tillade Dougie Hamilton.

Matchen slutade 5–2 efter att Milan Lucic, i sin 500:e NHL-match, satt sista pucken i tom bur.

Filip Forsbergs succé i Nashville fortsätter. I natt gjorde han 2–0-målet i 3–2-segern borta mot Dallas och 20-åringen fortsätter därmed att toppa rookie-ligan.

Forsberg har gjort fem mål och assisterat till åtta på de 13 matcherna – ett snitt på en poäng per match.

Backen Mattias Ekholm hade två assist – till Forsbergs mål och till Matt Cullens avgörande 3–2.

Craig Andersson räddade 35 skott när Ottawa slog Minnesota med 3–0.

Erik Karlsson fick en assistpoäng på Clarke MacArthurs 1–0-mål i powerplay. Rookien Mike Hoffman gjorde de övriga två.

Sidney Crosby avgjorde i straffläggningen när Pittsburgh vann med 4–3 i Winnipeg.

Superkedjan Crosby–Patrik Hörnqvist–Chris Kunitz blev dock poänglösa i matchen. I stället var det Brandon Sutter som klev fram för pingivnerna med ett mål och två assist.

Richard Panik kvitterade till 3–3 med 1.16 kvar av den tredje perioden och gav Toronto 3–3 borta mot Colorado.

Bonuspoäng gick dock till hemmalaget efter att samtliga tre Avalanche-spelare nätat i straffläggningen.